Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήμαρχος Βιάννου: Θα στείλω στον Φούχτελ τα ονόματα όσων σκότωσαν οι ναζί

Δήμαρχος Βιάννου: Θα στείλω στον Φούχτελ τα ονόματα όσων σκότωσαν οι ναζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληρωμένη απάντηση δίνει στον Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης με αφορμή το ερωτηματολόγιο που έστειλε προς τους δήμους.

“Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις περί καταγραφής της περιουσίας των Δήμων με την συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που απέστειλε ο Φούχτελ, και χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε παραλάβει κανένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που θα λάβει από τον Δήμο Βιάννο είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και να του υπενθυμίσω τις εκκρεμότητες που έχει η Χώρα του απέναντι στους συγγενείς των Θυμάτων” ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης στο CretaLive.

“Η Βιάννος δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθεί από το αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης και τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και που οφείλει ο κος Φούχτελ και η Κυβέρνηση του στην Πατρίδα μας” συμπληρώνει με νόημα ο δήμαρχος.

Η σφαγή της Βιάννου ήταν μια πραγματική μαζική εξόντωση άμαχου πληθυσμού, των 20 χωριών της ευρύτερης περιοχής από τα γερμανικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και σε μία από τις πλέον βιαιότερες σφαγές κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα.

Οι δολοφονίες αυτές πραγματοποιήθηκαν στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 1943 και συνοδεύτηκαν από πυρπόληση των περισσότερων χωριών, λεηλασία και καταστροφή της συγκομιδής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Νίκος Δένδιας από Καλάβρυτα για γερμανικές αποζημιώσεις: «Το ζήτημα παραμένει απολύτως ανοικτό»

9 Νοεμβρίου: Η μοιραία μέρα της γερμανικής ιστορίας

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr