Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαμαρτυρία στο Μαρούσι για την ανέγερση σχολείου

Διαμαρτυρία στο Μαρούσι για την ανέγερση σχολείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα έγινε στην κατεύθυνση της κατασκευής του βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη πραγματοποίησαν Δήμος, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αιρετοί, κάτοικοι, φορείς, καθηγητές και μαθητές του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου της περιοχής με τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν μπροστά από την είσοδο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αίτημά τους ήταν να επιτραπεί η είσοδος στο εντεταλμένο συνεργείο για να προβεί στις απαιτούμενες μετρήσεις εδάφους για την ολοκλήρωση της απαραίτητης για την ανέγερση του κτιρίου γεωτεχνικής μελέτης.

Με σύνθημα «Θέλουμε εδώ και τώρα σχολείο στην Αγία Φιλοθέη» οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι, εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» και άλλων φορέων της περιοχής, και η σχολική κοινότητα έδωσαν το «παρών» μπροστά από τον Σταθμό Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεκδικώντας να επιτραπεί η είσοδος στο χώρο στους αρμόδιους μηχανικούς προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η απαραίτητη γεωτεχνική μελέτη που θα επιτρέψει την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος βάσει βιοκλιματικών χαρακτηριστικών και την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Πρωτοστατούντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κατόπιν επικοινωνίας του με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη, δόθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαφτάρη, η εντολή να μπει το συνεργείο στον χώρο και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μετρήσεις του εδάφους.

«Ενωμένοι σήμερα κάναμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της ανέγερσης ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο Αγίας Φιλοθέης και του σχολικού κλειστού γυμναστηρίου. Χάρη στη νέα μας κοινή δυναμική κινητοποίηση φέραμε το Υπουργείο προ των ευθυνών του και δώσαμε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης. Όπως όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια διεκδικήσαμε και πετύχαμε την παραχώρηση του οικοπέδου από την ΚΕΔ στον Δήμο για να μπορέσει να κατασκευαστεί το σχολικό κτίριο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και να μην επιτρέψουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο ώστε το σχολείο να πάρει σάρκα και οστά» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Της κινητοποίησης Δήμου και κατοίκων είχαν προηγηθεί επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειες συνεννόησης με τους ιθύνοντες του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων που εξακολουθεί να στεγάζεται σε οίκημα εντός του ήδη παραχωρηθέντος από την ΚΕΔ στο Δήμο οικοπέδου.

patoulis1

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Πέθανε ξαφνικά ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας σε ηλικία 56 ετών

Η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Αθήνας – Είχε εκλεγεί με τον Μπακογιάννη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr