Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η ανάπτυξη; Πουλάνε το νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Αυτή είναι η ανάπτυξη; Πουλάνε το νοσοκομείο στη Σαντορίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανακοίνωσή της η ριζοσπαστική πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών “Εμείς” καταγγέλλει στον Τύπο και στην Κοινή Γνώμη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το νοσοκομείο Σαντορίνης σε ιδιώτες και στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι κάτοικοι του νησιού είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου τους.

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εκπέμπει SOS. Η ιδιωτικοποίησή του βρίσκεται προ των πυλών και η είδηση δεν έπεσε στο νησί ως κεραυνός εν αιθρία. Απλώς, προ ημερών, έπεσαν οι μάσκες και έτσι αποκαλύφθηκαν τα εδώ και καιρό εξυφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για πλήρη παράδοση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας στα χέρια των «εμπόρων του ανθρώπινου πόνου».

Πρώτα ο Υπουργός Γεωργιάδης, τώρα ο Υπουργός Βορίδης οι εκτελεστές του σχεδίου. Από τα χείλη του τελευταίου πληροφορηθήκαμε ότι προετοιμάζεται διεθνής διαγωνισμός για να παραδοθεί το υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Σαντορίνης που εξαιτίας της κυβέρνησης παραμένει κλειστό εδώ και τρία χρόνια, σε ιδιώτες –μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους για ιατρικό τουρισμό.

Η Δημοτική Κίνηση «ΕΜΕΙΣ – Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών», μαζί με όσες δυνάμεις, φορείς και δημοτικές παρατάξεις υπερασπίζονται ξεκάθαρα τον Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου, έχοντας μαζί μας σύσσωμο το θηραϊκό λαό και τους κατοίκους των γύρω νησιών τους απαντάμε ξεκάθαρα, ότι ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑΝ!

Τους απαντάμε ξεκάθαρα ότι θα ματαιώσουμε σε κάθε περίπτωση τα σχέδιά τους για Νοσοκομείο – Επιχείρηση που θα κερδοσκοπεί εις βάρος της υγείας των συμπολιτών μας.

Απαντάμε στον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή ότι η περυσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για Δημόσιο Νοσοκομείου με δωρεάν υπηρεσίες για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που βρίσκονται στη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά είναι μονόδρομος και για τη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή.

Οι δηλώσεις της αντιδημάρχου Υγείας Θήρας, κυρίας Ρ. Μπελώνια, ότι το νοσοκομείο θα ανοίξει οπωσδήποτε και θα παρέχει στους Σαντορινιούς δωρεάν υπηρεσίες υγείας, αποκαλύπτει προθέσεις που συνηγορούν με τα αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργού Βορίδη.

Απαντάμε σε όσους συνεχίζουν να μας εμπαίζουν, καλύπτοντας ή πολύ περισσότερο στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τα κυβερνητικά σχέδια να παραδοθεί στα «αρπακτικά» της υγείας το νοσοκομείο των Θηραίων πολιτών, ότι θα λογοδοτήσουν στους ίδιους τους πολίτες.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ:

Την Εκκλησία, τις Δημοτικές Παρατάξεις, Φορείς, σωματεία και πρώτα απ’όλα τους συμπολίτες μας σε ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Να υψώσουμε τείχος στα σχέδιά τους. Το Νοσοκομείο είναι ο δημόσιος χώρος όπου χτυπάει η καρδιά της Σαντορίνης και των γύρω νησιών μας.

Η ανάσα που θα στηρίζει κοινωνικά έναν από τους πρώτους παγκοσμίως τουριστικούς προορισμούς. Ήδη τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, στη Σαντορίνη, ως επίδοξοι μνηστήρες ερίζουν επί του σώματος του νεόδμητου νοσοκομειακού συγκροτήματος. Ενδυόμενοι μάλιστα κάποιοι από αυτούς, τη στολή του καλού Σαμαρείτη, κόπτονται για να μην παραδοθεί το Νοσοκομείο σε άλλους εμπόρους αλλά στους ίδιους, που προπορεύτηκαν ,άλλωστε, στον αγώνα για την ιδιωτικοποίησή του.

Αγωνιούν για τα δεκατέσσερα εκατομμύρια που κόστισε η ανέγερσή του στους έλληνες φορολογούμενους και για το αν η Εκκλησία που δώρισε το οικόπεδο θα δεχθεί να το πάρουν άλλοι επιχειρηματίες και όχι οι ντόπιοι που προσφάτως «έστησαν» ιδιωτική ιατρική επιχείρηση στο νησί.

Αγωνιούν αν η κυβέρνηση, παραδίδοντας το νοσοκομείο σε ιδιώτη, θα θέσει «κόκκινη γραμμή» υπέρ της περίθαλψης των πολιτών και άλλα παρόμοια.

Σε όλους αυτούς και όποιους άλλους που στοιχίζονται με την κυβερνητική επιλογή για πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλους αυτούς που κρυφά ή φανερά απεργάζονται σχέδια ιδιωτικοποίησης εξανεμίζοντας τις ελπίδες των πολιτών για Δημόσιο Νοσοκομείο, ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ο Θηραϊκός κόσμος δεν ξεχνά. Οι κάτοικοι των μικρών κυκλαδίτικων νησιών στο Νότιο Αιγαίο, δεν παραπλανόνται άλλο. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα μισόλογα, εντός κι εκτός Σαντορίνης, ας μείνουν ως εδώ πια. Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης για πάση θυσία ιδιωτικοποίηση, όχι μόνο τηςυγείας, αλλά της περιουσίας και του δημοσίου πλούτου του λαού μας, δε θα περάσουν αμαχητί.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ, η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ στους αβάσταχτα φορολογούμενους Έλληνες πολίτες ως κοινωνικό αντιστάθμισμα. Οι κινητοποιήσεις των Θηραίων πολιτών για να ανοίξει το νοσοκομείο της Σαντορίνης με Δημόσιο χαρακτήρα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα, για όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις ίδιες αντικοινωνικές κυβερνητικές επιδιώξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας.

ΕΜΕΙΣ-Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr