Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σουρωτήρι» το ψηφιακό κράτος – Κατέρρευσε για 2η φορά η Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις

«Σουρωτήρι» το ψηφιακό κράτος – Κατέρρευσε για 2η φορά η Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα κατάρρευση αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο της Τράπεζας Θεμάτων σημειώθηκε και σήμερα, Τρίτη, με το υπουργείο Παιδείας, να κάνει λόγο για κυβερνοεπιθέσεις και πιο συγκεκριμένα για 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων Λυκείων στα σχολεία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος ζητά τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την εις βάθος έρευνα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντογιάκος διαβίβασε την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.

Στην παραγγελία ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί το σύστημα της τράπεζας θεμάτων έπεσε ξανά με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι εξετάσεις σε αρκετά σχολεία.

Η πλατφόρμα επανήλθε, όμως παρουσιάστηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα, την ώρα που από το υπουργείο κάνουν λόγο για «κυβερνοεπίθεση μεγατόνων» σε όλο το δίκτυο υποδομών τεχνολογίας και έρευνας, από το οποίο στηρίζεται η τράπεζα θεμάτων, με εκπαιδευτικούς να επισημαίνουν ότι το πρόβλημα ήταν χειρότερο σήμερα.

Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.

Εντολή ΓΓ του υπουργείου να ολοκληρώσουν σήμερα τις εξετάσεις οι μαθητές της Γ λυκείου

Εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου τις εξετάσεις τους -παρά τις όποιες καθυστερήσεις- έδωσε ο Γενικός Γραμματεας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα, Τρίτη, υπήρξε νέα συντονισμένη κυβερνοεπίθεση προς το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο κατά του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά του συνόλου του δικτύου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα, αλλά και πάλι σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσβαση των σχολείων μετά την επαναφορά του συστήματος.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πηγές, στην πλειονότητα των σχολείων διενεργούνται ήδη οι εξετάσεις.

Σημειώνεται, δε, ότι ήδη από χθες, πάνω από το 90% των λυκείων ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις της Γ’ λυκείου.

Φίλης κατά Κεραμέως, Μητσοτάκη, Πιερρακάκη

Θέση για τη δεύτερη ημέρα με προβλήματα πήρε και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Φίλης καταγγέλλοντας «ανοχύρωτες δημόσιες υποδομές» και προσθέτοντας ότι «μέσα στην ιδεοληψία τους μάλιστα, αλλά και την απουσία εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς, δεν νομοθέτησαν καν τη δυνατότητα να βάζουν τα θέματα οι καθηγητές των σχολείων, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της πλατφόρμας».

Η δήλωση

Δεύτερη μέρα που πέφτει η ανοχύρωτη πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων.

Το έργο Μητσοτάκη – Κεραμέως στην εκπαίδευση σε όλη του την καταστροφική μεγαλοπρέπεια.

Το είχαμε ξαναδεί με την αμαρτωλή τηλεκπαίδευση μέσω Cisco, με τις αναθέσεις εκατομμυρίων σε ιδιώτες, για υποδομές που ήταν σε θέση να αναπτύξουν δημόσιοι εκπαιδευτικοί φορείς, με το «κρασάρισμα» των ψηφιακών συστημάτων για μια σειρά διοικητικές λειτουργίες του υπουργείου.

Η αδιαφορία και η ανικανότητα για τις ηλεκτρονικές υποδομές του δημοσίου χαρακτήριζαν την τετραετία ΝΔ στο ΥΠΑΙΘ, με συνεργό φυσικά τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη.

Μέσα στην ιδεοληψία τους μάλιστα, αλλά και την απουσία εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς, δεν νομοθέτησαν καν τη δυνατότητα να βάζουν τα θέματα οι καθηγητές των σχολείων, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.

Πράγματι… άριστοι!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

Κερατσίνι: Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών και πέντε συλλήψεις

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για το bullying: Κι εμένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr