Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγιο μεταναστών: «Τεράστιες ποινικές ευθύνες των ελληνικών λιμενικών Αρχών» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Ναυάγιο μεταναστών: «Τεράστιες ποινικές ευθύνες των ελληνικών λιμενικών Αρχών» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τέλεση κακουργημάτων, που σχετίζονται με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Κώστας Μαργέλης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Ο κ. Μαργέλης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην «τέλεση αδικημάτων, κακουργηματικής μάλιστα μορφής, ιδίως της ανθρωποκτονίας με παράλειψη κατά συρροή σύμφωνα με το άρθρο 299 του 15 του Ποινικού Κώδικα».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «προκύπτουν τεράστιες ποινικές ευθύνες των ελληνικών λιμενικών Αρχών και των λοιπών παραγόντων», ενώ διατυπώνει τέσσερα ερωτήματα τα οποία ψάχνουν απάντηση.

Η δήλωση του Κώστα Μαργέλη

«Οι συνθήκες του τραγικού ναυαγίου και η διακρίβωση αυτών είναι λίγο πολύ γνωστές από τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ.

»Υπάρχει ένα αλιευτικό σκάφος, που από τη σοκαριστική φωτογραφία που έχει ληφθεί, είναι κατάμεστο από πρόσφυγες.

»Το αλιευτικό αυτό σκάφος τουλάχιστον εντοπίζεται και επιλαμβάνονται οι ελληνικές λιμενικές Αρχές.

»Οι πρόσφυγες φέρεται ότι αρνούνται εφόδια και συνδρομή.

»Βρισκόμαστε όμως σε διεθνή ύδατα και έχουμε ως Ελλάδα αρμοδιότητα για έρευνα και διάσωση.

»Δεν γίνεται όμως τίποτα από αυτά.

»Ερωτήματα:

»Γιατί δεν ελέγχθηκε μέσω έρευνας αν είχε τα απαραίτητα προσόντα ναυσιπλοΐας και σωσίβια το αλιευτικό σκάφος και να γίνει διάσωση των ακραία υπεράριθμα επιβαινόντων σε αυτό.

»Από την συγκλονιστική εικόνα του σκάφους με τους επιβαίνοντες είναι προφανές ότι είναι σε απόλυτο κίνδυνο και σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα βυθιζόταν καθώς μάλιστα οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες. Γιατί δεν προνοήθηκε να το συνοδεύουν έστω είτε δικά μας βοηθητικά σκάφη είτε παραπλέοντα, ώστε σε περίπτωση που γινόταν το κακό, να μεταφέρονται σε αυτά και να σώζονταν οι πρόσφυγες.

»Αν το αλιευτικό σκάφος μετέφερε ενδεχομένως κοκαΐνη ή άλλα ναρκωτικά το ίδιο θα έπρατταν οι ελληνικές λιμενικές Αρχές, δηλαδή θα το άφηναν χωρίς έρευνα στα διεθνή ύδατα;

»Προκύπτουν τεράστιες ποινικές ευθύνες των ελληνικών λιμενικών Αρχών και των λοιπών παραγόντων και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας να διατάξει αυτεπάγγελτα παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση για την τέλεση αδικημάτων, κακουργηματικής μάλιστα μορφής, ιδίως της ανθρωποκτονίας με παράλειψη κατά συρροή σύμφωνα με το άρθρο 299 του 15 του Ποινικού Κώδικα.

»Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr