Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγιο μετανάστες: Συνελήφθησαν 9 λαθροδιακινητές – «Ψάρευαν» μετανάστες μέσω σελίδας στο Facebook

Ναυάγιο μετανάστες: Συνελήφθησαν 9 λαθροδιακινητές – «Ψάρευαν» μετανάστες μέσω σελίδας στο Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες της τραγωδίας με τους 78 νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα ατόμων που φέρεται να συνδέονται με την τραγωδία.

Σε εννέα συλλήψεις Αιγύπτιων προχώρησαν οι Αρχές. Τους άνδρες υπέδειξαν ορισμένοι από τους επιζώντες ως τους ανθρώπους που τους οδήγησαν στον θάνατο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η εισαγγελία Καλαμάτας έδωσε εντολή όσοι διασωθέντες έδωσαν τα ονόματα των διακινητών τους να μη φύγουν την Παρασκευή για τη Μαλακάσα, σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το κύκλωμα «ψάρευε» μετανάστες μέσω σελίδας στο Facebook, στην οποία τους έταζαν ένα ασφαλές ταξίδι και μια καλύτερη ζωή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιζώντων, για το ταξίδι χωρίς επιστροφή, οι μετανάστες έδωσαν 4.500 – 5.500 δολάρια το άτομο.

«Οι δικοί μου άνθρωποι έδωσαν 5.000 δολάριο το άτομο. 5.000 για έναν γρήγορο θάνατο», δήλωσε ένας από τους συγγενείς των αγνοούμενων που περιμένει εναγωνίως νέα από τους δικούς του ανθρώπους.

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν τα πτώματα των 78 μεταναστών

Τα θύματα μεταφέρθηκαν με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο στο Σχιστό Κορυδαλλού, προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Οι έρευνες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά καθώς δεν υπάρχει η σχετική υποδομή στην Καλαμάτα.

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθοί οι σοροί 78 ανθρώπων, ενώ διασώθηκαν άλλοι 104.

Οι περισσότεροι από τους διασωθέντες είναι υπηκοότητας Συρίας, Πακιστάν και Αιγύπτου.

Στο σημείο των ερευνών στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο, επιχειρούν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, μία φρεγάτα, εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα, του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr