Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ένα συνηθισμένο κύμα κακοκαιρίας για την εποχή» – Δείτε LIVE χάρτη

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ένα συνηθισμένο κύμα κακοκαιρίας για την εποχή»  – Δείτε LIVE χάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός,

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου (04/11) για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, τονίζοντας πως πρόκειται για «ένα συνηθισμένο κύμα κακοκαιρίας για την εποχή και τη χώρα μας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έγραψε το εξής:

«Χωρίς ακρότητες, δεδομένου και της εποχής, εξελίσσεται το κύμα κακοκαιρίας με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται προς τη δυτική – βορειοδυτική χώρα και τη γραμμή λαίλαπας των καταιγίδων να εισέρχεται σιγά-σιγά μέσα στο Αιγαίο, οδηγώντας ταυτόχρονα και σε γρήγορη βελτίωση και από τα δυτικά.

»Ένα συνηθισμένο κύμα κακοκαιρίας για την εποχή και τη χώρα μας όπως αναλύθηκε και στη χθεσινή μας ανάρτηση και με πολύ γρήγορη εξέλιξη».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Εντυπωσιακά εκτός των έντονων καιρικών φαινομένων η Πελοπόννησος κάτι που εντοπίστηκε με μεγάλη ακρίβεια από τα προγνωστικά μας συστήματα με την ανομβρία να επιμένει για πολλά θαλάσσια παραθαλάσσια γεωγραφικά διαμερίσματα προς τα ανατολικά και νότια».

Επίσης, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισύναψε στη δημοσίευσή του και χάρτες για το ύψος βροχής από τους μετεωρολογικούς σταθμούς (meteo.gr), καθώς και για τους κεραυνούς.

Η πρόγνωσή του για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

«Δεν είναι κάτι απλό αλλά ευτυχώς περνάει γρήγορα τον ελλαδικό χώρο και αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει έντονη αλληλεπίδραση για να δώσει τους ακραίους όγκους νερού που είδαμε στη Θεσσαλία, είναι μια κακοκαιρία συνηθισμένη για την εποχή που διανύουμε», τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το Σάββατο (04/11).

Επίσης, ο ίδιος είπε στο OPEN ότι ο καιρός θα αρχίσει να καθαρίζει προς το δυτικό τμήμα της χώρας και τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η Αττική δεν θα επηρεαστεί έντονα και μπορεί να υπάρξουν τοπικές βροχές προς το απόγευμα, αλλά χρειάζεται προσοχή με τους νοτιάδες που είναι ισχυροί και ο άνεμος θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη θα δεχτεί όγκο βροχής χωρίς, όμως, να υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πάντως, το πρωί της Κυριακής (05/11), τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Σε ποιά περιοχή το θερμόμετρο άγγιξε σήμερα τους 38 βαθμούς

Ποιες περιοχές θα «πνίξει» η αφρικανική σκόνη – Αναβλητικός και ζεστός καιρός

Η αφρικανική σκόνη κλείνει τα σχολεία – Πέντε ημέρες κόλαση

Το καλοκαίρι του 2023, το θερμότερο από την εποχή της ακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας – Τι προβλέπουν οι επιστήμονες για φέτος

Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη και λασποβροχές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr