Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βόμβα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού: Οι βιομήχανοι τροφίμων παρεμπόδισαν έρευνα για τις τιμές

«Βόμβα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού: Οι βιομήχανοι τροφίμων παρεμπόδισαν έρευνα για τις τιμές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Βόμβα» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που ανακοίνωσε ότι ο «Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων» παρεμπόδισε έλεγχο που επιχειρήθηκε στις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στις αγορές προμήθειας, εμπορίας και λιανικής πώλησης δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθετων συμπράξεων.

Με απλά λόγια οι βιομήχανοι τροφίμων εμπόδισαν έλεγχο ακριβώς στα προϊόντα που οι καταναλωτές πληρώνουν «χρυσάφι» στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίστηκε να συνεδριάσει στις 25 Ιανουαρίου 2024 για να εξεταστεί η Έκθεση της Εισηγήτριας Χ. Βλάχου, για τα προαναφερόμενα.

Στην Έκθεση της Εισηγήτριας προτείνεται, κατά το σκεπτικό αυτής, να διαπιστωθεί ότι η ανωτέρω ένωση επιχειρήσεων παραβίασε  το άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011 και να επιβληθεί πρόστιμο.

Η Έκθεση της Εισηγήτριας  αφορά  μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011 περί δυσχέρανσης – παρεμπόδισης της έρευνας με βάση τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στην ως άνω ένωση επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η Έκθεση της Εισηγήτριας δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών.

Τι απαντά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων

Σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών ερωτήσεων, που δεχτήκαμε σχετικά με εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), αναφορικά με έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν 26 μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2021, στα γραφεία του Συνδέσμου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Πρόκειται για ένα καθαρά διαδικαστικό και ήσσονος σημασίας θέμα που ανέκυψε, προσωρινά, κατά την επικοινωνία του Κλιμακίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη Γραμματεία του Συνδέσμου, το οποίο δεν αφορά σε παράβαση του ουσιαστικού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην Ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Από τον Σύνδεσμο δόθηκαν όλα τα στοιχεία και οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν στο Κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά τον έλεγχο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποιος λέει ψέματα, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο καταναλωτής. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει παρτέμβαση από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε «influencers» – 20 Έλληνες στη λίστα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr