Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τη μνήμη του Εμμανουήλ Ξάνθου – «Σεβασμός στα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας»

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τη μνήμη του Εμμανουήλ Ξάνθου – «Σεβασμός στα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες του Σκωτικού Τύπου (ΑΑΣΤ), δηλαδή των ανώτερων βαθμών (4-33) του Ελευθεροτεκτονισμού, τίμησαν τη μνήμη του επαναστάτη Ελευθεροτέκτονα και Φιλικού Εμμανουήλ Ξάνθου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του την Κυριακή 31/3 στο Facebook ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης (επικεφαλής) του Σκωτικού Τύπου δια την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός, ο οποίος έγραψε:

«Με ιδιαίτερη τιμή και σεβασμό, σήμερα η αντιπροσωπεία του Υπάτου Συμβουλίου με τον επ. ΥΜΤ Νικόλαο Κιλάκο 33, τον Μεγ. Γραμματέα Γ. Γεωργή 33 και τον Μεγ. Τελετάρχη Α. Παπαγιάννη 33, συμμετείχε στην επιμνημόσυνη τελετή του συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας, Εμμανουήλ Ξάνθου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

»Η συμμετοχή μας εκφράζει την αδιάλειπτη σύνδεση και τον σεβασμό προς τα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας, τιμώντας την μνήμη εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

»Κατά τη διάρκεια της τελετής, παρουσιάστηκαν αντίγραφα σημαντικών ιστορικών αντικειμένων: της σφραγίδας της Φιλικής Εταιρείας και του πρώτου παρασήμου που απένειμε ο βασιλεύς Όθων στους ήρωες της Επανάστασης.

»Αυτά τα αντίγραφα αποτελούν όχι μόνο σύμβολα της αγωνιστικής κληρονομιάς μας αλλά και πηγές έμπνευσης για το σήμερα και το αύριο.

»Η συμμετοχή μας επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στις αρχές που υπηρέτησαν οι πρόγονοί μας και ενισχύει τον δεσμό μας με την ιστορία και τις αξίες που σχημάτισαν τη βάση για τη δημιουργία ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου έθνους.

»Μέσα από τέτοιες πράξεις μνήμης και τιμής, επιδιώκουμε να παραμείνουμε πιστοί στην πορεία που χάραξαν οι ήρωες του χθες, ενισχύοντας τις αρχές της αδελφότητας, της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.

»Η μνήμη του Εμμανουήλ Ξάνθου και των συντρόφων του αποτελεί φάρο οδηγό για τη συνεχή μας προσπάθεια προς την εκπλήρωση των υψηλών ιδεωδών που ενσαρκώνει η Φιλική Εταιρεία και η Επανάσταση του 1821.

»Ας παραμείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτή την πορεία, εμπνεόμενοι από την ιστορία μας και διδασκόμενοι από την αξιοπρέπεια, το θάρρος και την αυταπάρνηση των προγόνων μας», κατέληξε ο . Γερακιός.

Ο Εμμανουήλ Ξάνθος ήταν Έλληνας γραμματικός, έμπορος και επαναστάτης.

Υπήρξε ο εμπνευστής και ένας από τους τρεις ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας μαζί με τον Νικόλαο Σκουφά και με τον Αθανάσιο Τσακάλωφ.

Η προσφορά του στην διοργάνωση, και στον μετέπειτα οργανωτικό τομέα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 χαρακτηρίζεται ανεκτίμητη.

Υπήρξε Ελευθεροτέκτονας.

Σκωτικός Τύπος

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°-3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°-33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°-3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) για 21/4: Παραμένουμε «συνεπείς υπερασπιστές του δικαίου και της αντίστασης κάθε είδους παρεμβάσεων που απειλούν τη Δημοκρατία»

Ζάκυνθος: Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τον Ανδρέα Κάλβο – Μεγάλο πλήθος Ζακυνθινών

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Σκωτικός Τύπος για 25η Μαρτίου: «Ο αγώνας για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι διαρκής»

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr