Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π.  Γεωργίας Αδειλίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όταν ρωτήθηκε όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού, ότι την είχε παραπέμψει στην εκκλησία για να βρει παρηγοριά για τον άδικο χαμό του παιδί τους στο φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, την διέψευσε κατηγορηματικά.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιανδήποτε συγγενή προσέφυγε σε εμένα σε ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η δικαιοσύνη, τον παρέπεμψα να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται», είπε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Μιλώντας στο Open, η Μαρία Καρυστιανού, έδωσε σκληρή απαντηση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λέγοντας πως: «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη.
Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 2 μήνες περίπου, κυρία Καρυστιανού είχε αποκαλύψει πως όταν επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για το δυστύχημα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός τής είπε πως «αυτά συμβαίνουν» και τη συμβούλευσε να αναζητήσει βοήθεια στην Εκκλησία!

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει “Ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο” ή οτιδήποτε, να μου λέει “Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας”;».

Αδειλίνη: Δεν τοποθετήθηκα από σεβασμό στα νεκρά παιδιά

Η Γεωργία Αδειλίνη νωρίτερα με δηλώσεις της από το Φόρουμ των Δελφών είχε απαντήσει σε όσα υποστηρίζουν η κυρία Μαρία Καρυστιανού και οι υπόλοιποι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών:

«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιοσδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται.

«Θα ήταν απάνθρωπο και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών. Δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους», είπε σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου.

Την ίδια στιγμή, παντως, εμφανίστηκε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνση σχετικά με το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βλέποντας παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη.

«Αναφέρεται (σ.σ. το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνοντας κατά τρόπο που αντιβαίνει σε βασικές αρχές του δικαίου, στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, στην αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που εκκρεμεί στη χώρα μας σε δεύτερο βαθμό, διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ που ερευνάται, αμφισβητεί τις επιδόσεις της χώρας μας στη δίωξη και έρευνα σοβαρού επιπέδου αδικημάτων διαφθοράς, για τα οποία όμως έχουμε καταδίκες» σημείωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η Γεωργία Αδειλίνη εμφανίστηκε ενοχλημένη για τις επικρίσεις που δέχεται η Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή πλήττονται διάφορα συμφέροντα και καταγγέλλοντας τα «ανεξέλεγκτα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr