Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραμένει στη φυλακή ο βασικός μάρτυρας στο παραδικαστικό

Παραμένει στη φυλακή ο βασικός μάρτυρας στο παραδικαστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραμένει στη φυλακή, μετά από σχετική απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου αναστολών, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος βασικός μάρτυρας του παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος έχει καταδικαστεί από τον Μάρτιο του 2012 για την υπόθεση των οικοπέδων στην Αιξωνή της Γλυφάδας. Η ποινή των πέντε φορών ισόβια, που του επεβλήθη κρίνεται από νομικούς κύκλους υπερβολική, δεδομένου μάλιστα ότι σε κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς του, δεν επεβλήθη αντίστοιχη ποινή κάθειρξης.

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος συμμετείχε, εκτός του σκανδάλου της Αιξωνής, στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα νούμερο 2, η δράση του οποίου, εκτεινόταν, σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία των 30 χιλιάδων και πλέον σελίδων, σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως εμπόριο μετάλλων, καταδολίευση τραπεζών, κλοπές ακινήτων κ.ά.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που βοήθησε τις αρχές ώστε να διαλευκάνουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ερχόμενος αυτοβούλως σε συνεργασία μαζί τους. Για διάστημα πολλών μηνών, και πριν ακόμη καταδικαστεί για την υπόθεση της Αιξωνής, ο Παρασκευόπουλος συνεργαζόταν με τις αστυνομικές αρχές, παραδίδοντάς τους επί καθημερινής βάσης πολυσέλιδα ενημερωτικά σημειώματα για τη δράση του κυκλώματος.

Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνακροάσεων των προσώπων που ο Παρασκευόπουλος είχε κατονομάσει ως μέλη του κυκλώματος, αποκάλυψε πλήθος παράνομων δραστηριότητων που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα του ποινικού κώδικα.

Μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος αποτελεί τον βασικό αλλά και μοναδικό μάρτυρα της συγκεκριμένης υπόθεσης. Κρατείται την περίοδο αυτή στις φυλακές της Λάρισας, ενώ η αίτηση προσωρινής αποφυλάκισής του, μέχρι να πραγματοποιηθεί το Εφετείο, εκδικάστηκε χθες Τετάρτη και απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε αιτηθεί την αποφυλάκισή του ακόμη τέσσερις φορές. Οι αιτήσεις του δεν είχαν φτάσει ποτέ στο ακροατήριο του αρμοδίου δικαστηρίου αναστολών, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τα οικόπεδα της Αιξωνής, δεν είχε καθαρογραφεί, πράγμα το οποίο τελικά συνέβη, δυόμιση χρόνια μετά.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι η τελευταία του αίτηση, πριν από περίπου έναν μήνα, δεν εκδικάστηκε, καθώς ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ορισμένη δικάσιμο. Σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, η κλίση προς τον Δημήτρη Παρασκευόπουλο, πήγε από λάθος σε άλλη φυλακή και συγκεκριμένα σ’ εκείνη του Μαλανδρίνου.

Τα ερωτηματικά για την αντιμετώπιση του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, του βασικού μάρτυρα και του ανθρώπου χάρη στον οποίο αποκαλύφθηκε η δράση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος, εντείνονται από το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του στο πρόσφατο παρελθόν, παρότι βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας, κρατείτο σε κελί με δεκάδες ακόμη ποινικούς. Μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, μεταφέρθηκε τελικά στις φυλακές της Λάρισας, όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Στο Ψυχιατρείο των φυλακών ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr