Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέχρι και 4 χρόνια στην «ουρά» 90.000 ασφαλισμένοι για να πάρουν σύνταξη

Μέχρι και 4  χρόνια στην «ουρά» 90.000 ασφαλισμένοι για να πάρουν σύνταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έμφραγμα έχουν προκαλέσει στα δυο μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ, χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχοι που περιμένουν για να πάρουν την κανονική τους σύνταξη ακόμη και 4 χρόνια!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», στη λίστα αναμονής βρίσκονται αυτή τη στιγμή 163.000 αποφάσεις για την απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε περίπου 90.000 δικαιούχους, ενώ μέσα στο 2015, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, αναμένεται η έξοδος άλλων 50.000 ασφαλισμένων.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στον ΟΑΕΕ με τη κανονική σύνταξη για όσους βγαίνουν με διαδοχική φτάνει και στα 2 χρόνια. Αν μάλιστα μεσολαβεί και χρόνος επικουρικής ασφάλισης, οι καθυστερήσεις φτάνουν και τα 3 χρόνια.

Οι ουρές μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και μάλιστα σε σημείο που ακόμη και η έκδοση των προσωρινών συντάξεων να υπερβαίνει τους δυο και τρεις μήνες στο ΙΚΑ, ενώ βάσει νόμου οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να παίρνουν το 80% της κανονικής σύνταξης εντός 45 ημερών αν έχουν ένα Ταμείο και εντός 75 ημερών αν έχουν διαδοχική ασφάλιση σε δυο ή περισσότερους φορείς.

Σε ορισμένα Ταμεία μάλιστα (ΤΑΠ-ΟΤΕ) η αναμονή για την έκδοση προσωρινής σύνταξης φτάνει και τους 5 μήνες και στον ενάμιση χρόνο από την υποβολή της αίτησης βγαίνει η κανονική. Ακόμη και στους κλάδους μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων η προσωρινή σύνταξη βγαίνει σε 3 με 4 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr