ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία
Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου
Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;
Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα - Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις
Ο Νίκος Δένδιας είδε τα drone των Πορτογάλων και ενημερώθηκε για το Embraer KC-390
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η πρώτη γενιά έφυγε…» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων μνήμης από την ανταλλαγή πληθυσμών που έγιναν σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Παρασκευή 20 και το Σαββάτο 21 Μαΐου στο Μικρασιατικό Μοσχονήσι απέναντι από τη Λέσβο και διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Τζούντα (Μοσχονησιού) και το δήμο Αϊβαλί, στον οποίο υπάγεται το Μοσχονήσι.
Ας σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή «ανταλλαγής μνήμης και αδελφικής συνύπαρξης» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην πρόσκληση, πραγματοποιείται στο Μοσχονήσι που αποκλειστικά κατοικείται από απογόνους μουσουλμάνων Κρητικών που χαρακτηρίσθηκαν τουρκογενείς με τη Συνθήκη της Λωζάνης και ανταλλάχθηκαν το 1923.
«Οι μνήμες, ο πόνος και η θλίψη για τη γενέτειρα πατρίδα χαράχτηκαν στην ψυχή των απογόνων τους και στις δυο μεριές του Αιγαίου» καταλήγει η πρόσκληση δικαιολογώντας έτσι τους λόγους της εκδήλωσης αυτής που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος.























































