Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι Ναζί ευτυχώς έστελναν ανόητους πράκτορες στη Βρετανία

Oι Ναζί ευτυχώς έστελναν ανόητους πράκτορες στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποιος θα έστελνε ανίκανους πράκτορες στη Βρετανία;

Ο Χέρμπερτ Βίχμαν, αξιωματούχος των ναζιστικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με ιστορικό που επικαλείται ο Guardian και αυτό για να σαμποτάρει τα σχέδια του Χίτλερ.

Στο βιβλίο της “Επιχείρηση Sealion: Αντίσταση στις Μυστικές Υπηρεσίες” η Μόνικα Ζίντεντοπφ γράφει ότι ο Βίχμαν έστειλε δεκάδες πράκτορες στη Βρετανία το 1940 για να προετοιμάσουν το έδαφος για την εισβολή των Ναζί.

Ωστόσο οι περισσότεροι συνελήφθησαν σύντομα για ανόητα πράγματα, όπως για παράδειγμα επειδή έκαναν ποδήλατο στη λάθος πλευρά του δρόμου ή επειδή ήπιαν αλκοόλ το πρωί.

Οι κατάσκοποι αχρηστεύτηκαν εξαιτίας της ηλιθιότητάς τους, όπως το κατέγραψε και η Βρετανία σε διάφορες αναφορές των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Βίχμαν επέλεξε επίτηδες κατασκόπους που δεν ήταν ιδιαίτερης ευφυίας, αλλά που το μοναδικό τους προσόν ήταν ο ενθουσιασμός τους με τον εθνικοσοσιαλισμό.

Ο Βίχμαν είχε σχέσεις με τον Βίλχελμ Κανάρις, κορυφαίο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών που όμως αντιμαχόταν τους ναζιστές.

Μετά τον πόλεμο οι Βρετανοί για τον τιμήσουν του έδωσαν μία σημαντική δουλειά στα ναυπηγεία του Αμβούργου, ενώ η ΜΙ5 αποκαλούσε εκείνον και την ομάδα του “καλούς Γερμανούς, αλλά κακούς Ναζιστές”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Ταλ Ντίλιαν: Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος, το Predator παρέχεται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις και Αρχές ασφάλειας, αυτοί ορίζουν τους στόχους

Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες: Κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος εντός ενός έτους από τη λήξη του πολέμου

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της στρατιωτικής βάσης Ντιέγκο Γκαρσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr