Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάθετε την αλήθεια για τη “φοβερή ασθένεια που τρώει το στήθος”

Μάθετε την αλήθεια για τη “φοβερή ασθένεια που τρώει το στήθος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Susan McKinley, Καρκίνος Μαστού, Στήθος,

Πρόκειται για μια φρικιαστική ιστορία που χρονολογείται τουλάχιστον από το 2009 και είχε διαδοθεί μέσω email, μιας και τότε ακόμα τα social media δεν είχαν εξαπλωθεί όπως σήμερα, πέντε χρόνια μετά.

Πρόκειται για έναν “αστικό μύθο” που ποντάρει σε μια από τις μεγαλύτερες φοβίες των γυναικών, στην υγεία του στήθους τους.

Η υποτιθέμενη είδηση ήταν στην πραγματικότητα λεζάντα σε μια ανατριχιαστική εικόνα ενός γυναικείου μολυσμένου στήθους που είχαν “φωλιάσει” μέσα του προνύμφες.

breast_larvae_sm

Η πιο συνήθης ιστορία που συνόδευε τη φωτογραφία, γιατί υπήρξαν διάφορες εκδοχές, ήταν η εξής:

Γυναίκες κάθε ηλικίας πρέπει να είναι στις μέρες μας κάτι παραπάνω από προσεκτικές στα θέματα υγιεινής και καθαριότητας.

Μετά από αυτή την περιπέτειά της η Susan McKinley (ανθρωπολόγος), αποφάσισε να κάνει εκστρατεία ανά τον κόσμο ενημερώνοντας όχι μόνο τις γυναίκες άλλα και τους άνδρες για τον κίνδυνο που διατρέχουν όταν δεν υπάρχει καθαριότητα στα ρούχα αλλά ιδιαίτερα στα εσώρουχα ακόμη και να είναι αγορασμένα από το καλύτερο κατάστημα!..

Η Susan McKinley (ανθρωπολόγος), μετά την εκστρατεία της στις Νότιες χώρες συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ένα παράξενο εξάνθημα στο αριστερό στήθος της αλλά δεν έδωσε και τόση σημασία γιατί σκέφτηκε ότι θα έφευγε με την πάροδο του χρόνου. Άλλωστε δεν ήταν κάτι ανησυχητικό…

Μετά από την επιστροφή της στην Αμερική άρχισε να πονά σε διάφορα σημεία του στήθους της χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο. Ο γιατρός της έδωσε κάποια αντιβιοτικά και κρέμες ώστε να μπορέσει να εξαφανίσει και να εξαλείψει τα εξανθήματα…

Μετά από αρκετές ημέρες χωρίς ο πόνος στο στήθος να υποχωρεί, άρχισε να αιμορραγεί σε ορισμένα σημεία χωρίς όμως να διακρίνει τις πληγές που δεν ήταν μεγαλύτερες απο το κεφάλι της καρφίτσας.

Τοποθέτησε στο στήθος ζεστές κομπρέσες για να το καθαρίσει και μετά επιδέσμους περιμένοντας να επισκεφθεί τον γιατρό της την επόμενη μέρα.

Πηγαίνοντας τελικά το ίδιο απόγευμα στον γιατρό της και με αφόρητους πόνους, εκείνος την καθησύχασε λέγοντάς της ότι ίσως είναι μια μόλυνση τελικά και με τις κρέμες και την αντιβίωση άνοιξε τους πόρους όπου είχε μολυνθεί. Εκείνη βέβαια δεν πείστηκε από τον γιατρό και άρχισε ν αναζητεί τον καλύτερο περνώντας έτσι κάποιες ημέρες παραπάνω και με τα παυσίπονα να έχουν αρχίσει να μην την πιάνουν…

Όταν μια ημέρα άνοιξε τους επιδέσμους γιατί η αιμορραγία είχε αυξηθεί. Καθαρίζοντας της μικρές αυτές πληγές της ανακαλύπτει έντρομη ότι αυτές είναι αρκετά μεγαλύτερες και πηγαίνει στο νοσοκομείο της πόλης της. Εκεί έκπληκτοι οι γιατροί ανακαλύπτουν προνυμφες που τρέφονταν και μεγάλωναν μέσα στο στήθος της……….. Οι προνύμφες τρέφονται με λίπος από το εσωτερικό στρώμα του δέρματος περνώντας απο το κανάλι του γάλακτος στο στήθος. Πέρασαν δε στο εσωτερικό από εσώρουχο που δεν είχε πλυθεί αμέσως μετά την αγορά του από κατάστημα.

Όσο λοιπόν και να σας προκαλεί αηδία αυτή η φωτό, το μόνο που ζητάει η ανθρωπολόγος είναι να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα….

Ενημερώστε τους φίλους σας και πολύ περισσότερο τις γυναίκες.

Βεβαίως, σε όλες τις αφηγήσεις, υπήρχε στο τέλος μια κοινή προειδοποίηση προς τις γυναίκες: ελέγχετε πάντα ένα εξάνθημα όταν εμφανιστεί στο στήθος σας.

Η ιστορία, λοιπόν, είναι απολύτως φανταστική, ουδέποτε υπήρξε τέτοια ασθένεια, η εικόνα είναι προϊόν φώτοσοπ. Εάν όμως κατάφερε την πραγματική του αποστολή όπως υποστηρίζουν πολλοί, δηλαδή οι γυναίκες να κάνουν συχνά εξετάσεις ώστε να προφυλάσσονται από τον καρκίνο του μαστού, δεν το γνωρίζουμε… Σε κάθε περίπτωση, θελήσαμε να σας ενημερώσουμε για το ψεύτικο τόσο της φωτογραφίας όσο και της υποτιθέμενης είδησης, διότι έπεσε στην αντίληψή μας ότι το “θέμα” εμφανίστηκε ξανά σε εγχώρια σάιτ και blog.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάρα Φέργκιουσον: H δήλωση της μετά την δεύτερη διάγνωση καρκίνου

Καρκίνος μαστού: Ελπίδες για την ανίχνευση του μόνο με ένα δακτυλικό αποτύπωμα

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Καρκινοπαθής περιμένει 47 ημέρες για βιοψία

Ελπιδοφόρο το φάρμακο Enhertu στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού – «Θαυματουργό» το dostarlimab

Πέθανε από καρκίνο η 39χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός Σάρα Χάρντινγκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr