Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συσκευή εμφυτεύεται στην καρδιά και την προστατεύει μετά από έμφραγμα

Συσκευή εμφυτεύεται στην καρδιά και την προστατεύει μετά από έμφραγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιστήμη, Καρδιά,

Μια ομάδα Αμερικανών και Ιρλανδών επιστημόνων ανέπτυξε την πρώτη του είδους της συσκευή, η οποία εμφυτεύεται ως επίθεμα πάνω στην καρδιά μετά από ένα έμφραγμα, δρώντας θεραπευτικά, καθώς της μεταφέρει άμεσα και με ελεγχόμενο τρόπο φάρμακα, πρωτεΐνες και βλαστοκύτταρα.

Οι βλάβες του ιστού της καρδιάς έπειτα από ένα έμφραγμα μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια. Οι σημερινές θεραπείες είναι είτε επεμβατικές, είτε δυσκολεύονται να φθάσουν εστιασμένα στις περιοχές της καρδιάς με τις βλάβες.

Η νέα συσκευή επιτρέπει μια τοπική, ανανεώσιμη και τροποποιήσιμη μη επεμβατική θεραπεία, με στόχο να αποτρέψει την καρδιακή ανεπάρκεια μετά το έμφραγμα.

Η μικρή συσκευή με την ονομασία Therepi, της οποίας το περιεχόμενο είναι δυνατό να ανανεωθεί με νέες θεραπευτικές ουσίες, προσαρτάται απευθείας στην καρδιά.

Περιέχει ένα νέο βιοϋλικό σαν σπόγγο, που διακρατά και απελευθερώνει σιγά-σιγά το θεραπευτικό περιεχόμενό του μέσω μιας μεμβράνης από πολυμερές που είναι ημιδιαπερατή.

Το βιοϋλικό μπορεί να συνδεθεί με μια αντλία έξω από το σώμα (η οποία τοποθετείται πάνω στο δέρμα ή κάτω από αυτό) και έτσι να ανανεώνει το περιεχόμενό του περιοδικά, όταν πια έχει εξαντληθεί η θεραπευτική δράση του.

Σε μια προκλινική δοκιμή σε τρωκτικά που πραγματοποίησαν οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, οι οποίοι, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Έλεν Ρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και του Ινστιτούτου Ιατρικής Μηχανικής του ΜΙΤ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοϊατρικής τεχνολογίας «Nature Biomedical Engineering», έδειξαν ότι η Therepi είναι σε θέση να βελτιώσει την λειτουργία της καρδιάς για πάνω από ένα μήνα.

Η ίδια συσκευή μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί πέρα από τις καρδιοπάθειες και σε άλλες παθήσεις σε άλλα όργανα του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ: Πέθανε από έμφραγμα ο 46χρονος Ντέγιαν Μιλόγεβιτς

Οι άνθρωποι των επόμενων γενεών ίσως να ζουν μέχρι τα 130 τους χρόνια

Σταμάτης Κριμιζής: «Ανοησίες» όσα ακούγονται για «αποικισμό» στον Άρη – «Ενδείξεις ναι» για εξωγήινη ζωή

ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Εντατική με καρδιολογικό πρόβλημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr