ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται κινήσεις ανθρώπων πίσω από τοίχους

Τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται κινήσεις ανθρώπων πίσω από τοίχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιστήμη, Τεχνητή Νοημοσύνη,

Τη δυνατότητα «εκπαίδευσης», μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ασύρματων συσκευών ώστε να αντιλαμβάνονται τις στάσεις και τις κινήσεις ανθρώπων, ακόμα και από την άλλη πλευρά ενός τοίχου, έχει το σύστημα RF-Pose, που δημιούργησε ομάδα ερευνητών του CSAIL του ΜΙΤ υπό την καθηγήτρια Ντίνα Κατάμπι.

Σύμφωνα με το MIT News, οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα δίκτυο νευρώνων για την ανάλυση ραδιοσημάτων που ανακλώνται στα σώματα των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα δυναμικό μοντέλο που περπατά, σταματά, κάθεται και κινεί τα χέρια του όπως το άτομο που προβαίνει κανονικά σε αυτές τις κινήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ασθενειών όπως το Πάρκινσον, η πολλαπλή σκλήρυνση κ.α., παρέχοντας καλύτερη κατανόηση της προόδου της ασθένειας και επιτρέποντας στους γιατρούς να αναπροσαρμόζουν κατάλληλα τη χορήγηση φαρμάκων.

Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να ζουν πιο ανεξάρτητα, παρέχοντας παράλληλα επιπρόσθετη μεν, διακριτική δε, παρακολούθηση για ενδεχόμενες πτώσεις, τραυματισμούς κ.α. Ήδη η ομάδα συνεργάζεται με γιατρούς για τη διερεύνηση των εφαρμογών της RF-Pose στον τομέα της υγείας.

Πέρα από την υγεία, η ομάδα αναφέρει ότι το RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων κατηγοριών βιντεοπαιχνιδιών, όπου οι παίκτες κινούνται σε έναν χώρο, ή ακόμα και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ακόμη, πέρα από την ανίχνευση της κίνησης, οι ερευνητές απέδειξαν ότι είναι δυνατή η χρήση ασύρματων σημάτων για την ακριβή ταυτοποίηση ενός ατόμου στο 83% των περιπτώσεων, από μια σειρά 100 ατόμων. Η δυνατότητα αυτή θα άνοιγε νέους ορίζοντες σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, όταν αναζητούνται συγκεκριμένα άτομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το μανιφέστο Τσίπρα για μεγάλη δημοκρατική παράταξη: Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) στη Βοστώνη

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται το πολιτιστικό και αρχειακό απόθεμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας

Κοινοπραξία Ιράκ-ΗΑΕ σχεδιάζει καλώδιο δεδομένων ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων

Αλβανία: Ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα για τη χρήση του προσώπου και της φωνής της για το avatar της «υπουργού Τεχνητής Νοημοσύνης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr