Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα επόμενα 10-15 χρόνια ο καρκίνος θα είναι μια χρόνια νόσος που δεν θα σκοτώνει

Τα επόμενα 10-15 χρόνια ο καρκίνος θα είναι μια χρόνια νόσος που δεν θα σκοτώνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καρκίνος,

Την εκτίμηση ότι τα επόμενα 10 με 15 χρόνια ο καρκίνος θα είναι μία χρόνια νόσος με την οποία θα ζούμε χωρίς αυτή να μας σκοτώνει, εξέφρασε ο χειρουργός ογκολόγος, διευθυντής της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής και Κλινικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Ιωάννης Σπηλιώτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου με θέμα «Η Χειρουργική Ογκολογία… εκτός ορίων» το οποίο διεξάγεται 25-26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Διαβαλκανικού.

«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας νέες στοχευτικές θεραπείες, νέες χειρουργικές επεμβάσεις, νέα τεχνολογία» σημείωσε ο κ. Σπηλιώτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα εξήγησε ότι το «εκτός ορίων» που αναφέρεται στον τίτλο του συνεδρίου σημαίνει ότι πολλές φορές ακόμα και εκεί που φαίνεται ότι η μάχη έχει χαθεί, μία σειρά από μελέτες που αναδεικνύουν ότι η συνισταμένη πολλών ειδικοτήτων μπορεί να δώσει αποτέλεσμα.

«Οι νέες χειρουργικές επεμβάσεις είναι επεμβάσεις που χάρη στη νέα τεχνολογία και στην εξειδίκευση εκπαίδευσης των χειρουργών μπορούν να πηγαίνουν πιο ουσιαστικά με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι έχουν καταρχάς χαρακτηριστεί χωρίς θεραπευτική προσέγγιση», επισήμανε ο κ. Σπηλιώτης.

Σημείωσε επίσης ότι η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος έδωσε την ευκαιρία να έχουμε νέες θεραπείες και πρόσθεσε:

«Κάθε χρόνο υπάρχουν καινούργια φάρμακα που βελτιώνουν όχι μόνο την ποιότητα της ζωής αλλά αυξάνουν και το προσδόκιμο επιβίωσης.

»Η επεμβατική ακτινολογία, η επεμβατική πνευμονολογία, οι νέες τεχνολογίες που διαθέτει το νοσοκομείο μας, δίνουν τη δυνατότητα να επιλύουμε τα προβλήματα και να βάζουμε περισσότερη ζωή στο χρόνο της καθημερινότητας των αρρώστων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξέταση αίματος ανιχνεύει με 83% ακρίβεια τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη σε ηλικία 68 ετών

Πούτιν: Ρώσοι επιστήμονες κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο

«Σοκαρισμένος και λυπημένος» ο Σούνακ με τον καρκίνο του Καρόλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr