Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΗΕΑ: Η κυβέρνηση φορτώνει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις

ΕΣΗΕΑ: Η κυβέρνηση φορτώνει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΕΣΗΕΑ, ΣΥΡΙΖΑ,

Αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για το βίντεο, που προβλήθηκε χθες λίγο πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ταε Κβο Ντο, το οποίο στοχοποιούσε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, ενώ γενικότερα το εν λόγω βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, σε ανακοίνωση της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις και πρόσθέτει:

“Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό. Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση. Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν”.

Η ΕΡΤ απάντησε με δική της ανακοίνωση στην οποία ρίχνει την ευθύνη στους διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέροντας ότι το κανάλι απλά μετέδωσε την εκδήλωση κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

“Η μετάδοση του βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επιλογή των διοργανωτών. Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο. Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους. Όσο για τον αντίλογο, η ΕΡΤ είναι πάντα ανοιχτή να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις στις εκπομπές της – και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης αναφέροντας πως τα περί στοχοποίησης κινούνται στη “σφαίρα του γελοίου” και υπογραμμίζει σε έντονο ύφος:

“Το βίντεο που προβλήθηκε, συνόψιζε αυτό που ο λαός διατηρεί ολοζώντανο στην μνήμη του από τις κρίσιμες στιγμές του τελευταίου χρόνου: την πρωτοφανή προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να επηρεάσουν τις εξελίξεις, σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, καλώντας τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, μιλώντας για αναπόφευκτη αποβολή της χώρας μας από το ευρώ και προειδοποιώντας για βιβλικές καταστροφές σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Αριστεράς. Ας μην παραβιάζει λοιπόν η ΕΣΗΕΑ ανοιχτές θύρες”.

Άνθρωποι του Τύπου εξέφρασαν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους αλλά και τον προβληματισμό τους για την προβολή του βίντεο.

“Αυτό που είδαμε χθες είναι θλιβερό. Στοχοποιεί δημοσιογράφους, στοχοποιεί πολιτικούς, συνεχίζει την ίδια τακτική. Ήδη στελέχη του αρχίζουν τα ίδια να προπηλακίζονται, ήδη τους γίνεται boomerang η βία που καλλιέργησαν τόσα χρόνια και μυαλό δεν βάζουν”, είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πετρουλάκης.

Ο αρθρογράφος, Ηλίας Κανέλλης, σχολίασε στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ”: “Η δήθεν ιμπεριαλιστική περικύκλωση της κυβέρνησης αριστερών και ακροδεξιών από δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν εμφανίζονται απλώς ως ιδεολογικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης αλλά ως εχθροί, οπλίζει τους φανατικούς οπαδούς της κυβέρνησης με καινούρια αποθέματα μίσους”.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, έγραψε στο twitter: “Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή η #ert είναι ντροπή. Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της. Η Ελλάδα δεν είναι Βόρεια Κορέα!”

Κόντρες και στη Βουλή

Σκληρή ήταν και η αντιπαράθεση και στη Βουλή όπου βουλευτές της αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν “πυρά’ με αφορμή το επίμαχο βίντεο. “Μπορεί για κάποιος από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφές πολιτικής αλητείας. Να μην καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα υποστήριξης του εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν τα επιχειρήματα δεν σε σώζει ο φασισμός. Ούτε ο σταλινισμός”, είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας η συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, είπε: “Εκφράσεις όπως φασίστες, σταλινικοί, οι οποίοι απάδουν και προς τον χώρο που βρισκόμαστε, βρισκόμαστε στον ναό της Δημοκρατίας, απάδουν προς τον κοινοβνουλευτισμό και τα κοινοβουλευτικά ήθη”.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε: “Οφείλετε να σέβεστε τους κανόνες της Δημοκρατίας. Οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει ότι αποτελεί ένα φρούριο της πολιτικής ζωής μέσα στο οποίο βρίσκονται οι καλοί καουμπόηδες και απ’εξω είναι οι κακοί Ινδιάνοι, οι οποίοι το πολιορκούν εξομοιώνοντας τους πάντες αδιακρίτως και τελικά στρεφόμενοι και εναντίον της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας του λόγου, είναι κάτι το οποίο δεν βοηθά τη χώρα”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφέροντας: “Ποιον ενοχλεί λοιπόν αυτό; Γιατί αυτό είναι φασίζουσα πρακτική και γιατί όλα αυτά τα περίεργα; Απλώς είναι πρακτικές απαξιωμένες, που πρέπει ιστορικά να καταδικαστούν και να μην επαναληφθούν. Δεν γίνεται η δημοσιογραφία να είναι κατευθυνόμενη. Δεν γίνεται”.

Πηγή: Mega

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου (βίντεο)

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr