Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Υπερωρίες” έκανε ο κοριός της ΕΥΠ με τους εκβιαστές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ότι έπαιξε ο λεγόμενος σούπερ κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε συνομιλίες μεταξύ των εκβιαστών και των θυμάτων τους, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους διοικητές ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και 40 τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους , ασκώντας ψυχολογική πίεση, για να εξασφαλίσουν την είσπραξη.

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος που δρούσαν όπως φαίνεται μέσα από ένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα πόυ σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος έχουν καταγραφεί και όπου ο ένας εκ των εκβιαστών φέρεται να λέει σε ένα από τα θύματά του: «Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα…»

Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά, φορολογικά και προσωπικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Τα χρήματα που έπαιρναν από τα θύματά τους τα εμφάνιζαν ως διαφήμιση σε χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες ή σε δικές τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά, σύμφωνα με το Mega, άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Όταν στο τμήμα εκβιαστών έφτασαν οι καταγγελίες σήμανε συναγερμός. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ζήτησαν από στελέχη των ΔΕΚΟ να μην τους αποθαρρύνουν και να ρωτάνε ποιες είναι οι ιστοσελίδες και τα μέσα που θα δημοσιεύσουν τις υποτιθέμενες διαφημίσεις. Ήθελαν να μιλάνε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ανοίξουν το κύκλο των υπόπτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΣτΕ ενημέρωσης Ανδρουλάκη: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr