Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσιογράφος αφήνει “άγαλμα” τον Μπλερ με ερώτηση “φωτιά” (βίντεο)

Δημοσιογράφος αφήνει “άγαλμα” τον Μπλερ με ερώτηση “φωτιά” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αλήθεια είναι πως οι πολιτικοί στις μέρες μας σπανίζει να είναι πραγματικά συμπαθείς στο ευρύ κοινό, εντός ή εκτός των τειχών της χώρας τους.

Και συνήθως πιο αντιπαθείς είναι οι πολιτικοί που κάποια στιγμή ανέλαβαν τα ηνία της.

Οι λόγοι, κυρίως εν μέσω των διαφόρων κρίσεων που διέρχονται πολλές χώρες τα τελευταία έτη,μπορεί να είναι πολλοί και σίγουρα δεν είναι της παρούσης να τους αναλύσουμε.

Μια τέτοια περίπτωση, αντιπαθούς πολιτικούς φαίνεται πως είναι για κάποιους και ο πρώην πρωθυπουργός στη Μεγάλη Βρετανία, Τόνι Μπλερ ο οποίος μάλιστα τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να κινεί παρασκηνιακά τα νήματα στην «ανταρσία» μελών της ΚΟ του Εργατικού Κόμματος -του οποίου ηγήθηκε στο παρελθόν- και έχει ως στόχο την εξώθηση σε παραίτηση του σαφώς πιο αριστερού, Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος όμως έχει την ένθερμη στήριξη της βάσης του κόμματος.

Πολλοί δε συνδέουν τις πιέσεις που ασκεί ο Μπλερ στον νυν ηγέτη των Εργατικών με την εκκρεμότητα που έχει για την εμπλοκή του ως τέως πρωθυπουργός στον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο Κόρμπιν- ακτιβιστής και μέλος αντιπολεμικών κινημάτων- φέρεται πως θέλει να κρατηθεί στην ηγεσία για να εξασφαλίσει πως το κόμμα δεν θα παράσχει στήριξη στο πρώην επικεφαλής του εάν τελικά οδηγηθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ως εγκληματίας πολέμου…

Σε κάθε περίπτωση ο Μπλερ αποδέχθηκε την πρόσκληση δημοσιογράφου του Sky News και παραχώρησε μια συνέντευξη που μάλλον δεν εξελίχθηκε όπως φανταζόταν ή επιθυμούσε.

Αντιθέτως ο παρουσιαστής του Murnaghan Programme έκανε μια ερώτηση στον τέως πρωθυπουργό που πολλοί θα θέλαμε να κάνουμε σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Και φυσικά κατάφερε να τον αιφνιδιάσει με την τολμηρή του ερώτηση – δείτε και την γκριμάτσα που κάνει στο άκουσμα της ερώτησης- ενώ για αρκετά δευτερόλεπτα ο Μπλερ το μόνο που κάνει είναι να «βγάζει» διάφορα επιφωνήματα ή γρυλίσματα μέχρι να καταφέρει να απαντήσει.

Ποια ήταν η υπέροχα διατυπωμένη ερώτηση του δημοσιογράφου;

«Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν στιγμές που θα αναρωτιέστε γιατί κάποιοι στο ίδιο το κόμμα που αφιερώσατε τη ζωή σας, σας μισούν τόσο βαθιά;»! (στο 10:30 του βίντεο)

Και η απάντηση μετά από μια έκφραση που αξίζει όσο χίλιες λέξεις: «Δεν ξέρω. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι. Το να είσαι στην πολιτική…η πολιτική…ε, είναι περίεργη δουλειά…ε, α…πάντα πρέπει να σκέφτεσαι το παρελθόν…είναι…εγώ…είχα και καλές στιγμές ηγούμενος το Εργατικό Κόμμα και παρά τις αντιξοότητες όπως με την υπόθεση του Ιράκ υπήρχαν και πολλά καλά πράγματα που κατάφερα να κάνω για τη χώρα.

Οπότε, πρέπει να δεις τη μεγάλη εικόνα και να το σκεφτείς και στο τέλος ό,τι και να λέει ο κόσμος, η πολιτική είναι μια πολύ σκληρή δουλειά. Οι άνθρωποι λέμε πολλά αρνητικά πράγματα, ο ένας για τον άλλο.

Υπάρχει όμως μια πολύ σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει και εάν καταφέρεις να την κάνεις και μάλιστα ως ηγέτης του Εργατικού Κόμματος ή ως πρωθυπουργός, μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου προνομιούχο».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε όμως τον Τόνι Μπλερ και τι έχει να απαντήσει για όσους υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Αλλά ούτε σε αυτή την ερώτηση κατάφερε να απαντήσει επί της ουσίας αφού η απάντηση μπορεί να συνοψιστεί στο «καλύτερα να περιμένουμε και να δούμε τι θα αναφέρει η έκθεση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr