Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξυδάκης για ΕΡΤ: Φραστική υπερβολή ο χαρακτηρισμός “τριτοκοσμική” (βίντεο)

Ξυδάκης για ΕΡΤ: Φραστική υπερβολή ο χαρακτηρισμός “τριτοκοσμική” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο χαρακτηρισμός ‘τριτοκοσμική‘ μπορεί να είναι υπερβολικός, η συζήτηση όμως έχει ουσία και πρέπει να την κάνουμε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις του για την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια ομιλίας του για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς, ο κ. Ξυδάκης είχε χαρακτηρίσει «τραγική» και «τριτοκοσμική» την εικόνα της ΕΡΤ.

Μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι παραπάνω δηλώσεις του έγιναν «σε συγκεκριμένο context» και πως ο ίδιος δεν ήθελε να χαρακτηρίσει συλλήβδην την ΕΡΤ.

«Για την ΕΡΤ ανέφερα ένα παράδειγμα. Ανέφερα πως η τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων πριν από 20 χρόνια ήταν πυρήνας ενημέρωσης και έχουν φτάσει να γίνουν ένα magazino που έχουν λίγο από όλα και μπερδεύουν την ψυχαγωγία με την ενημέρωση. Είπα ότι πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησαν σε δελτία ειδήσεων να δείχνουν βιντεάκια από το youtube, διάφορα χαριτωμένα, και το είδα αυτό και στην ΕΡΤ σε δελτίο ειδήσεων», είπε.

«Μετά από 7 χρόνια κρίσης (…) που έχει πλήξει και το κύρος του Τύπου και την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση να μιλήσουμε ειλικρινά, με ωμότητα, ακόμη και με μια φραστική υπερβολή», συνέχισε για να προσθέσει: «Ακούστηκε μια φράση η οποία είχε μία ακραία έκφραση. Προκλήθηκε μία συζήτηση και χαίρομαι που έστω κι άθελά μου προκαλώ μια τέτοια συζήτηση και ακούμε τώρα ότι χρειάζεται μία αναμόρφωση η ΕΡΤ για να αρθούν και οι ακαμψίες. Αυτή είναι η έγνοια μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr