Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Τα κανάλια να μην ετοιμάζονται για απολύσεις αλλά για business plan με προσλήψεις

Παππάς: Τα κανάλια να μην ετοιμάζονται για απολύσεις αλλά για business plan με προσλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κανάλια να μην ετοιμάζονται για απολύσεις, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μία ημέρα μετά την γνωμοδότηση του ΕΣΡ για 7 τηλεοπτικές άδειες. Ο Ν. Παππάς ξεκαθάρισε ότι ισχύει ο νόμος που προβλέπει 400 εργαζόμενους ανά αδειοδοτημένο κανάλι (συνολικά 2.800) και αναφέρθηκε ονομαστικά στις απολύσεις που γίνονται σε STAR και ΣΚΑΪ. Παράλληλα επεσήμανε ότι με την απόφαση του ΕΣΡ δεν μένει πολύς χώρος για θεματικά κανάλια.

«Στέλνω μήνυμα σε αυτούς που χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις σε STAR και ΣΚΑΙ», είπε ο Ν. Παππάς και συνέχισε: «να ετοιμάζονται για business plan με προσλήψεις». Παράλληλα επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο που είχε καταθέσει την σχετική ερώτηση συστήνοντας «σς μην ποντάρουν στη βοήθεια τη δική σας».

Αναφερόμενος στην γνωμοδότηση του ΕΣΡ για 7 άδειες σταθμών εθνικής εμβέλειας ο υπουργός επεσήμανε ότι «ο αριθμός 7 αφήνει πάρα πολύ λίγα περιθώρια για θεματικές άδειες». Ωστόσο υπογράμμισε ότι η γνωμοδότηση του ΕΣΡ καταρρίπτει «τις ανοησίες» για απεριόριστο αριθμό αδειών και υπενθύμισε ότι την άποψη για απεριόριστο αριθμό είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ. «Θα ζητήσετε συγνώμη για αυτά που λέγατε για απεριόριστο αριθμό;», ρώτησε τον Α. Λοβέρδο.

«Είστε τελειωμένοι» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ισχυρίσθηκε ότι η τροπολογία με την οποία τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν και σε υψηλή (HD) και σε τυπική ευκρίνεια ως το 2021 είναι αντισυνταγματική γιατί δεν είχε γνωμοδότηση του ΕΣΡ. Εκτίμησε μάλιστα ότι και ο επόμενος διαγωνισμός που θα διενεργηθεί από το ΕΣΡ θα ακυρωθεί από τη δικαιοσύνη. «Η χώρα είναι στα όρια της δημοκρατική εκτροπής», είπε ο Α. Λοβέρδος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήθελε να κάνει την Ελλάδα «Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Μαρκόπουλος: «Δεν είμαι εγώ ο κομιστής των ηχητικών της νύχτας των Τεμπών, όποιος το υπονοήσει θα λάβει αγωγή» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr