Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γενναιόδωρος ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν: Χαρίζει σπίτια σε δημοσιογράφους

Γενναιόδωρος ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν: Χαρίζει σπίτια σε δημοσιογράφους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δώρο σπίτια προσφέρει σε 225 δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλιγιεφ, με αφορμή την επέτειο της ημέρας του Τύπου στις 22 Ιουλίου. Mε την κίνηση αυτή που επικρίθηκε από πολλούς ο Αζέρος πρόεδρος ισχυρίζεται πως θέλει να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους τους για τη δουλειά τους.

Ο μηνιαίος μισθός των δημοσιογράφων στο Αζερμπαιτζάν υπολογίζεται στα 297 δολάρια το μήνα όταν ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στο Μπακού κοστίζει 50.000 δολάρια.

Σε αυτό ποντάρει και ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος ανακοίνωσε ότι σύντομα κι άλλοι δημοσιογράφοι θα μπορούν να λάβουν δωρεάν σπίτια.

Το 2013 είχε ξανακάνει ανάλογη κίνηση

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που που δίνει δώρα σε δημοσιογράφους, καθώς το 2013 είχε ξανακάνει μια τέτοια κίνηση, η οποία, μάλιστα, είχε προκαλέσει και πολλές αντιδράσεις. Ο ίδιος στο BBC τότε είχε δηλώσει πως «με τον τρόπο αυτό δείχνει την ευγνωμοσύνη του στους δημοσιογράφους».

Αναφέρεται μάλιστα στους δημοσιογράφους ως «οι φίλοι του στα ΜΜΕ» την ώρα που το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται στην 162η θέση στη λίστα των 180 χωρών που τα ΜΜΕ είναι απόλυτα ελεγχόμενα από το κράτος.

Η περίφημη Ημέρα Τύπου καθιερώθηκε το 2010 από τον πατέρα του σημερινού προέδρου Χεϊντάρ Αλίγιεφ, για τον εορτασμό την ίδρυσης της πρώτης εφημερίδας της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr