Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός» Δημήτρης Λάμπρου

Πέθανε ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός» Δημήτρης Λάμπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απεβίωσε στις 12 Ιουλίου και σε ηλικία 79 ετών ο ιστορικός εκδότης του περιοδικού «Δαυλός», Δημήτρης Λάμπρου.

Με την κυκλοφορία του πρωτοποριακού, για την εποχή του, περιοδικού το 1981, άνοιξε νέα μονοπάτια στις αναζητήσεις χιλιάδων ανθρώπων ανά την Ελλάδα αναφορικά με την πορεία του Ελληνισμού μέσα στον χρόνο και τη σύγκρουσή του με αλλότρια ιδεολογήματα.

Τεύχη του «Δαυλού» αποτέλεσαν για πολλούς αναζητητές που γεννήθηκαν από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 80 και νωρίτερα, το εφαλτήριο για έρευνες και άλλου είδους αναζητήσεις και ανησυχίες.

Ο Δημήτρης Λάμπρου συνήθιζε να αυτοπροσδιορίζει τον «Δαυλό» ως ένα περιοδικό του λεγόμενου «τρίτου ελληνικού διαφωτισμού».

Στις σελίδες του «Δαυλού», ιδίως στην τελευταία του περίοδο, είχαν δώσει συνεντεύξεις επιφανείς ελληνιστές δημοκράτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Τσαγκάρης, ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο Αγάθων Ιακωβίδης κ.α., ενώ στο περιοδικό είχαν δημοσιευτεί και σειρά από άρθρα του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη.

Ο «αιρετικός» λόγος του «Δαυλού» επί τρεις περίπου δεκαετίες στρεφόταν με συνέπεια ενάντια στη δεισιδαιμονία, τόσο τη θρησκευτική όσο και την πολιτική, κρατώντας με συνέπεια σαφείς αποστάσεις ταύτισης με θρησκευτικά και πολιτικά κινήματα.

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Δημ. Λάμπρου στον δημοσιογράφο Μηνά Παπαγεωργίου:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο εκδότης του “Δαυλού” για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Επανελληνισμό (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr