Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός πρέσβης Ρόεμπακ επισκέφθηκε τους Κούρδους δημοσιογράφους που τραυματίστηκαν από τουρκικά πυρά

Ο Αμερικανός πρέσβης Ρόεμπακ επισκέφθηκε τους Κούρδους δημοσιογράφους που τραυματίστηκαν από τουρκικά πυρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο «άτυπος» Αμερικανός πρεσβευτής στο συριακό Κουρδιστάν, Γουίλιαμ Ρόεμπακ, επισκέφθηκε το Σάββατο στο νοσοκομείο της πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, τους δημοσιογράφους του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANHA που τραυματίστηκαν την Παρασκευή από τουρκικά πυρά.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ο καγκελάριος του Διεθνούς Συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, Γουίλιαμ Ρόεμπακ, συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Γιουλιστάν Μοχάμεντ, που τραυματίστηκε την Παρασκευή από πυρά Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή.

Η Γιουλιστάν Μοχάμεντ είχε σπεύσει στην ανατολική συνοικία Αλ Μουνμπατέχ της πόλης Τελ Αμπιάντ για να κάνει ρεπορτάζ μετά τον βομβαρδισμό της από τους Τούρκους.

Μαζί της ήταν και ο δημοσιογράφος Ιμπραήμ Άχμεντ, που επίσης τραυματίστηκε από τα τουρκικά πυρά αλλά ελαφρότερα.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την ευχή η Γιουλιστάν να αναρρώσει το συντομότερο δυνατό και να επιστρέψει στην εργασία της.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία των ΜΜΕ και τον ρόλο τους να σταματάνε πολέμους και θα μεταφέρουμε τα γεγονότα στα ενδιαφερόμενα μέρη».

Από τις 28 Οκτωβρίου η Τουρκία βομβαρδίζει τις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία. Δεν πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους αλλά και γειτονιές.

Ένα μικρό κορίτσι, η εξάχρονη Σάρα Μουσταφά, έπεσε νεκρή από πυρά Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή στο χωριό της, στο Τελ Φαντέρ δυτικά της Τελ Αμπιάντ, ενώ επέστρεφε από το σχολείο.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr