Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΚΑΪ χτυπάει τον Καραμανλή μέσω… Αλμούνια

Ο ΣΚΑΪ χτυπάει τον Καραμανλή μέσω… Αλμούνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με έντονο ειρωνικό και δηκτικό τρόπο σχολίασε το πρωί από τον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε την τοποθέτηση του Χοακίν Αλμούνια από τον ESM στη θέση του ανεξάρτητου αξιολογητή του προγράμματος οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Διαβάζοντας την είδηση από την Καθημερινή, ο γνωστός για την στήριξη του Κ.Μητσοτάκη δημοσιογράφος, από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ ξέσπασε σε γέλια…

«Εχουν χιούμορ οι φρουιζελέδες (σ.σ. όρος που χρησιμοποιεί ο Αρ. Πορτοσάλτε για να περιγράψει τους Ευρωπαίους).

»Τι ωραίο χιούμορ!!! Τι ωραίοι τύποι!!! Υπέροχοι… Πληρώνουμε εμείς τα γίδια και τα κορόιδα…» σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε από την ποιοτική συχνότητα του ΣΚΑΪ.

«Ο άνθρωπος που έβλεπε να μεγαλώνει το έλλειμμα στα χρόνια της Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας θα είναι από δω και μετά ελεγκτής της Μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας …

»Θα μας ελέγχει για λογαριασμό του ESM. Τότε (σ.σ. το 2004-2009 εννοεί) τι έκανε;

»Τί ήλεγχε πριν από το 2009 ο κ. Αλμούνια; Να τον εμπιστευτούμε ότι θα ελέγξει από δω και μετά…» κατέληξε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Καθημερινή: Ο Αλμούνια ο Ισπανός επιστρέφει ως… ελεγκτής

Το ρεπορτάζ της Καθημερινής, της έντυπης «αδελφής» του ΣΚΑΪ, αναφέρει για την τοποθέτηση του Χοακίν Αλμούνια ως ανεξάρτητου ελεγκτή για το ελληνικό πρόγραμμα:

Σε έναν γνώριμο της Ελλάδας από παλιά τον πρώην επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια ανακοίνωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ESM ότι θα ανατεθεί o ρόλος του ανεξάρτητου αξιολογητή του προγράμματος οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο Ισπανός πολιτικός ήταν αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων από το 2004 έως το 2010 και υπό αυτή την ιδιότητά του παρακολούθησε όλη τη διαδικασία δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας η οποία οδήγησε στο μνημόνιο.

Επικρίθηκε γιατί δεν προειδοποίησε εγκαίρως για τους κινδύνους παρότι και αρμόδιος ήταν και είχε παρακολουθήσει από κοντά την οικονομία της χώρας.

Ο ίδιος είχε επιβλέψει νωρίτερα την ένταξη της χώρας στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής απογραφής της κυβέρνησης της Ν.Δ αλλά και την έξοδό της από αυτήν.

To 2009 όταν ήταν πλέον σαφές όχι το έλλειμμα είχε ξεφύγει πέραν κάθε ορίου η Κομισιόν έστειλε σημείωμα στο Eurogroup της 2ας Ιουλίου 2009 προειδοποιώντας πως το έλλειμμα κινδύνευε αν συνεχίζονταν οι τάσεις του πρώτου εξαμήνου να ξεπεράσει το 10 αλλά αυτό τότε δεν δημοσιοποιήθηκε

Τελικά το έλλειμμα ξεπέρασε το 15%. Ο κ Αλμούνια παρέμεινε στην Κομισιόν έως το 2014 ως επίτροπος Ανταγωνισμού και αντιπρόεδρός της ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Κέντρου Σπουδών Ευρωπαϊκής Πολιτικής CEPS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: «Ληστές μπακάλικων» οι φοιτητές που κάνουν καταλήψεις – Σβίγκου: Συκοφαντίες και αυταρχισμός

Στο ΣΚΑΪ είπαν ότι «με τέσσερα τοστ χορταίνει όλη η οικογένεια» -Οργή στα social media

Το 5ο Φόρουμ για την Ν/Α Ευρώπη και την Ανατ. Μεσόγειο στις 12-13 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr