Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο! Η Καθημερινή αναδημοσίευσε σατιρικό άρθρο για τον Ψινάκη ως αληθινό!

Απίστευτο! Η Καθημερινή αναδημοσίευσε σατιρικό άρθρο για τον Ψινάκη ως αληθινό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Ηλίας Ψινάκης,

Η… σατιρική εφημερίδα Καθημερινή, κάνει στροφή στην ποιοτική δημοσιογραφία και αντιγράφει το έγκριτο blog Κουλούρι.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζει κάποιος διαβάζοντας το άρθρο με τίτλο “Ο Μαραθώνας, τα αρχαία και οι αρχές του τόπου” που δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής.

Πρόκειται για ένα άρθρο που υπογράφει η δημοσιογράφος Γιώτα Συκκά. Η δημοσιογράφος επιχείρησε να κάνει “ρεπορτάζ” για την απαξίωση των αρχαιολογικών χώρων του Μαραθώνα, αλλά επί της ουσίας τερμάτισε το clopy paste, μιας και χρησιμοποίησε ως “πηγή” της, ένα blog- βαρόμετρο της ελληνικής βλακείας. Υπάρχει κόσμος ανάμεσά μας που ψαρώνει με το Κουλούρι! Δεν φανταστήκαμε όμως ότι διαμορφώνει και συνειδήσεις…

Στο ευφάνταστο άρθρο, η δημοσιογράφος γίνεται έξαλλη με άρθρο που φέρεται πως έγραψε ο δήμαρχος-μπον βιβέρ- μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης, ενώ πρόκειται για άλλη μια φάρσα που έκανε το Κουλούρι.

Επιστρατεύει μάλιστα τον σαρκασμό της, για να σχολιάσει το όραμα που έχει ο Ψινάκης για τον Μαραθώνα, παραθέτοντας ατάκες με πολύ… σουσάμι. Δεν τα είπε αυτά ο Ψινάκης. Τα φαντάστηκε το Κουλούρι. Αλλά αφού τα δημοσίευσε η Καθημερινή, σίγουρα τα είπε ο Ψινάκης: κορμιά ηλιοκαμένα, κότερα και σελέμπριτις και άλλα ωραία που πρέπει να είσαι από άλλον κόσμο για να πιστέψεις ότι τα έγραψε ο Ψινάκης.

Κι όμως τα δημοσίευσε ως αληθή, η Καθημερινή του Αλαφούζου και του Παπαχελά. Βασισμένη στο παραμύθι που έφαγε από το Κουλούρι, προ δεκαημέρου, μια τοπική εφημερίδα.

Να υποθέσουμε ότι η δημοσιογράφος της Καθημερινής, όσο λιαζόταν στην παραλία του Σχινιά, βρήκε το λαβράκι διαβάζοντας τον τοπικό Τύπο και δεν χρειάστηκε καν να διασταυρώσει την ειδησάρα που ανακάλυψε.

Ούτε που μπήκε στον κόπο να πάρει τηλέφωνο τον Δήμαρχο πια Ψινάκη, να τον ρωτήσει αν ισχύει ότι αυτός έγραψε το άρθρο, ή έστω τον συνάδελφό της στην τοπική εφημερίδα απ όπου το ξεσήκωσε.

Και καλά αυτή. Ούτε ο Παπαχελάς; Ούτε ο αρχισυντάκτης; Κανείς δεν υποψιάστηκε ότι κάτι δεν κολλάει; Ένα άρθρο περνάει από τόσα χέρια μέχρι να δημοσιευτεί, από τον υλατζή που έστησε τη σελίδα μέχρι τον διορθωτή. Αύγουστος είναι μωρέ… Θα αφήσεις την δεοντολογία να μπει εμπόδιο σε τέτοια ειδησάρα;

Πανικός στα social media, απανωτές αναδημοσιεύσεις του άρθρου της Καθημερινής. Ακόμα κι όταν την ξεμπροστιάζουν στο twitter, τσίπα μηδέν. Κατεβάζει το άρθρο, σαν να μην γράφτηκε ποτέ. Φοβήθηκε μάλλον μην της κάνει μήνυση το Κουλούρι διεκδικώντας πνευματικά δικαιώματα, για τις κλεμμένες ψεύτικες ατάκες…

Τι ντροπή για τον Τύπο και γενικώς…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Το 5ο Φόρουμ για την Ν/Α Ευρώπη και την Ανατ. Μεσόγειο στις 12-13 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον

Μητσοτάκης: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι» λέει, αλλά θέλει παντοδυναμία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr