Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δοξιάδης -ως άλλος Ερντογάν- ζητά απόλυση δημοσιογράφου λόγω… φρονημάτων

Ο Δοξιάδης -ως άλλος Ερντογάν- ζητά απόλυση δημοσιογράφου λόγω… φρονημάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσω ανοιχτής επιστολής, ο (κυβερνητικός αξιωματούχος, πλέον) Απόστολος Δοξιάδης επιτίθεται κατά του δημοσιογράφου Δημήτρη Ν. Μανιάτη, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «χυδαίο υποκείμενο που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος» και ουσιαστικά ζητά την απόλυσή του από την εφημερίδα «Τα Νέα».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τερματίζει τη συνεργασία του με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», καθώς αδυνατεί να συνυπάρχει στον ίδιο χώρο επαγγελματικά με τον Μανιάτη, ο οποίος είχε σχολιάσει αρνητικά την Ειρήνη Αγαπιδάκη.

Η Αγαπιδάκη τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως συντονίστρια σε πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, με τον Δοξιάδη να τη συνδράμει.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή Δοξιάδη μπαίνει ως επιχείρημα επίθεσης κατά του Μανιάτη και ο… Στάλιν, τη φωτογραφία του οποίου έχει ως άβαταρ – εικόνα προφίλ στο Facebook ο Μανιάτης:

«Όμως ακούω πού και πού το όνομά του τελευταία από φίλους, για χυδαίες αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου μάλιστα έχει επιλέξει ως φωτογραφία του μια νεανική του Στάλιν, υποθέτω για να προκαλέσει και να μας δείξει πόσο αντισυστημικός είναι», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στον μακαρθισμό -ή μάλλον ορθότερα ερντογανισμό- του Δοξιάδη απάντησε, μεταξύ άλλων, η Έλενα Ακρίτα (επίσης δημοσιογράφος των «Νέων»):

«Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη.

»Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημερίδα.

»O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο.

»Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται».

Το TRIBUNE λέει:

Η απαίτηση του Δοξιάδη να απολυθεί ο εξαιρετικός συνάδελφος, γνωστός για τις δημοκρατικές και πατριωτικές του θέσεις, Δημήτρης Μανιάτης, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις διώξεις δημοσιογράφων στην Τουρκία, στη Ρωσία, στο Ιράν και σε άλλα απολυταρχικά καθεστώτα, όπου η ελευθερία του λόγου και η σάτιρα θεωρούνται «επικίνδυνα» πράγματα.

Ο Δημήτρης Μανιάτης είναι γνωστός για το ευφυές και καυστικό του χιούμορ στο Facebook όπως και την ατσάλινη δεοντολογία του όταν δημοσιογραφεί.

Η Ελλάδα, η κοιτίδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, δεν θα μεταλλαχθεί σε ένα καθεστώς ερντογανικού τύπου ή σαν των μουλάδων του Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Μαρκόπουλος: «Δεν είμαι εγώ ο κομιστής των ηχητικών της νύχτας των Τεμπών, όποιος το υπονοήσει θα λάβει αγωγή» (βίντεο)

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr