Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΗΕΑ κατά Πορτοσάλτε: Αποκρουστικό να προσβάλει κάποιος τη σημαία του χειμαζόμενου Παλαιστινιακού λαού

ΕΣΗΕΑ κατά Πορτοσάλτε: Αποκρουστικό να προσβάλει κάποιος τη σημαία του χειμαζόμενου Παλαιστινιακού λαού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακοίνωση κατά του Άρη Πορτοσάλτε, χωρίς ωστόσο να τον ονοματίζει, εξέδωσε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολόγιας της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τα όσα είπε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής χθες, Πέμπτη (29/5), στον ΣΚΑΪ, για την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στην Ακρόπολη από μέλη της Νεολαίας της Νέας Αριστεράς.

Ο Άρης Πορτοσάλτε χαρακτήρισε τη σημαία ως «πατσαβούρα», γεγονός που προκάλεσε για άλλη μία φορά μεγάλες αντιδράσεις στα social media, ενώ απέναντι στάθηκε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος χαρακτηρίζοντάς τον ίδιο ως «πατσαβούρα».

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει στην ανακοίνωσή της πως «είναι πράγματι αποκρουστική η περίπτωση ανθρώπου και πολύ περισσότερο προσώπου που φέρει τη δημοσιογραφική ιδιότητα, να προσβάλει βάναυσα και προκλητικά με ευτελείς χαρακτηρισμούς την εθνική σημαία του χειμαζόμενου Παλαιστινιακού λαού».

Αναλυτικά:

«Η σημαία και τα άλλα σύμβολα κάθε λαού, αντιμετωπίζονται πάντα με διάκριση και σεβασμό.

»Και είναι πράγματι αποκρουστική η περίπτωση ανθρώπου και πολύ περισσότερο προσώπου που φέρει τη δημοσιογραφική ιδιότητα, να προσβάλει βάναυσα και προκλητικά με ευτελείς χαρακτηρισμούς την εθνική σημαία του χειμαζόμενου Παλαιστινιακού λαού.

»Η ανθρωπότητα παρακολουθεί με έντονη αγανάκτηση τη δρομολογούμενη απροκάλυπτη γενοκτονία των Παλαιστινίων, από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, από τις Ισραηλινές δυνάμεις.

»Χιλιάδες τα τραγικά θύματα με πολλά παιδιά, από τους συνεχείς βομβαρδισμούς αλλά και από την λιμοκτονία, καθώς παρεμποδίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια.

»Ελάχιστο, όχι μόνο δημοσιογραφικό, αλλά και ανθρώπινο χρέος είναι η αποδοκιμασία της χωρίς όρια συνεχιζόμενης ανθρωποσφαγής και η συμπαράσταση στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Ανησυχία του Ισραήλ για την πίεση των ΗΠΑ στη Γάζα: Οι τζιχαντιστές εμφανίζονται εξαντλημένοι από τις σήραγγες της Ράφα

Στόχος δημοσιογράφος: Ο Κυρανάκης απειλεί με μηνύσεις αντί να απαντήσει για την καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr