Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννης Κουράκος ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Γιάννης Κουράκος ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δημόσιο κάλεσμα, με τη μορφή διαγγέλματος, του Αντώνη Σαμαρά στους ανεξάρτητους βουλευτές να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας έχει αρχίσει να αποδίδει.

Ο Γιάννης Κουράκος, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη Δεξιά, ανακοίνωσε την απόφασή του να ψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που είχε θέσει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας, την περασμένη Τετάρτη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κουράκου έχει ως εξής:

Στην πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο ψήφισα «παρών». Με δήλωσή μου εξηγούσα υπό ποιες προϋποθέσεις θα μετέβαλα το «παρών» σε θετική ψήφο. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ανταποκρίνεται στο σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσα. Έτσι, μου επιτρέπεται να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, με τον οποίον συνδέομαι από παλιά με βαθιά φιλία.

Ποιος είναι ο Γιάννης Κουράκος

Ο Γιάννης Κουράκος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 20 Νοεμβρίου 1956, ενώ η καταγωγή του είναι από την Μάνη και συγκεκριμένα την Γαρδενίτσα.

Σπούδασε Ηλεκτρικός Μηχανικός, ενώ εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ακόμα ήταν Έκτακτος Καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και του Τ.Ε.Ι. Πειραιά από το 1984 έως το 2004.

Το 1983, εξελέγη Γενικός Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Αμφιάλης. Το 1984, εξελέγη πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αμφιάλης. Το 1990 εξελέγη πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. της Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά, θέση την οποία διατήρησε έως το 1998. Το 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γραμματέας των πρώην Βουλευτών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1993 έως το 2012, συμμετείχε στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Β΄ Εκλογική Περιφέρεια του Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία, έως το 2007.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2012, αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας στην ίδρυση του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μαζί με τον Πάνο Καμμένο.

Στις Εθνικές Εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής Β΄ Πειραιώς με τους ΑΝΕΛ, ανέλαβε Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Τον Δεκέμβριο του 2012, ανεξαρτητοποιήθηκε και αποχώρησε από το κίνημα του Πάνου Καμμένου, αναφέροντας ότι πίσω από το κίνημα είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Στις 21 Μαρτίου 2013, μαζί με τον Χρήστο Ζώη ίδρυσαν το πολιτικό κόμμα Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Η φύση του σκορπιού

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...