Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιους θα βάλει ο Τσίπρας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία

Ποιους θα βάλει ο Τσίπρας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη χθεσινή «αναίμακτη» παρά τις προπαγανδιστικές κορώνες πολλών ΜΜΕ υπερψήφιση των ανοιγμάτων του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή, τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου εμπλουτίζονται με στελέχη και πολιτικά πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην επίτευξη της αυτοδυναμίας στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η Αριστερή Πλατφόρμα απείχε από τη σχετική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, έχοντας αποσύρει την τροπολογία που ουσιαστικά εξαιρούσε όλα αυτά τα πολιτικά πρόσωπα.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια που από την Κουμουνδούρου και το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι θα δώσουν νέα δυναμική λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση – εισιτήριο για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επανέλαβε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, είναι η υιοθέτηση του προγράμματος της Κουμουνδούρου, το οποίο χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο».

Σε αυτά θεωρείται δεδομένο πλέον, ότι θα μετέχουν:

Η Λούκα Κατσέλη με την πολιτική της κίνηση, Κοινωνική Συμφωνία. Η περίπτωση Κατσέλη έχει συγκεντρώσει πολλά πυρά από την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και την κίνηση των 53 καθώς η ίδια είχε διατελέσει υπουργός στις κυβερνήσεις Παπανδρέου.

Στελέχη από την αριστερή «φράξια» της ΔΗΜΑΡ καθώς το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου φαίνεται να φυλλορροεί και πολλά από τα στελέχη του που είχαν ταχθεί υπέρ της σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπουν τη μετακόμισή τους στην Κουμουνδούρου. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Βουλευτές προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τηρήσει σταθερή αντιμνημονιακή γραμμή εδώ και καιρό. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα. Πέραν των δύο τελευταίων, οι υπόλοιποι πασοκογενείς βουλευτές σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, «έχουν ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό και έχουν τηρήσει πιστή αντιμνημονιακή στάση». Ερωτηματικό σε αυτό το σημείο παραμένει η πρώην υπουργός του Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έχει εδώ και πάνω από ενάμισι χρόνο δείξει τις προθέσεις της να συμπαραταχθεί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη προερχόμενα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε να επιτευχθεί μία αμφίπλευρη διεύρυνση και να στεγανοποιηθούν τυχόν διαρροές προς τα αριστερά.

Σε αυτούς προστίθενται και πολιτικά πρόσωπα και τοπικοί πολιτευτές που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και έχουν λάβει το πράσινο φως των νομαρχιακών επιτροπών, οι οποίες τους έχουν συμπεριλάβει στις λίστες που απέστειλαν στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...