Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρατζαφέρης: Δεν θα απολογηθώ γιατί υπήρξα πλούσιος

Καρατζαφέρης: Δεν θα απολογηθώ γιατί υπήρξα πλούσιος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, για τις κατηγορίες περί μιζών που του επισυνάπτονται, λέγοντας χαρακτηριστικά “μου ζητάτε να απολογηθώ στον ελληνικό λαό, γιατί δούλεψα σκληρά τόσα χρόνια; Να απολογηθώ για τον ιδρώτα μου τόσα χρόνια, γιατί υπήρξα εύπορος και όχι ανεπάγγελτος όπως ο Σαμαράς, όπως ο Καραμανλής, όπως ο Παπανδρέου;”.

Σε συνέντευξή του στο MEGA, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ , υποστήριξε ότι εκλογές αυτές, δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτές του 2012. Τότε, ο κ. Σαμαράς ήταν «παρθένος» και δεν είχε δώσει δείγματα στον ελληνικό λαό. Τώρα ο λαός ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Άρα δεν πείθει. Άρα τα όποια διλήμματα και η πόλωση που επιχειρείται από πλευράς του, δεν πείθει, δεν μπορεί να παρασύρει…»

Επίσης στην συνέντευξη του ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε:

Για τις επικείμενες εκλογές

Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή Άγια Ημέρα των Φώτων, θα δώσει φώτιση στον ελληνικό λαό, ώστε να μην ψηφίσει όπως το 2012, δηλαδή με θυμό και έχουμε επανάληψη των ιδίων φαινομένων.

Για την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑ.Ο.Σ

Ο ΛΑ.Ο.Σ θα κατέλθει αυτοδύναμος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, όπως άλλωστε συνέβη και το 2004, το ’09, κλπ. Σε όλη την Ελλάδα με αυτόνομους συνδυασμούς.

Για την υπόθεση των μιζών

Καταρχάς στόχος δεν ήμουν εγώ, αλλά το 2,8% που έλαβε ο ΛΑ.Ο.Σ στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Το ανέλπιστο 2,8% που τρόμαξε κάποιους και έστησαν αυτή τη σκευωρία. Θα αποδειχθεί όμως ότι πρόκειται περί σκευωρίας και όλοι αυτοί θα βγουν στην επιφάνεια.

Θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά. Μιλάμε για νόμιμα κεφάλαια, νόμιμες διαδικασίες και αυτό που λέω θα αποδειχθεί πολύ σύντομα από τις νόμιμες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Για την προέλευση των χρημάτων

Νομίζω ότι μου ζητάτε να απολογηθώ στον ελληνικό λαό, γιατί δούλεψα σκληρά τόσα χρόνια; Να απολογηθώ για τον ιδρώτα μου τόσα χρόνια, γιατί υπήρξα εύπορος και όχι ανεπάγγελτος όπως ο Σαμαράς, όπως ο Καραμανλής, όπως ο Παπανδρέου; Αυτό μου ζητάτε; Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει δουλέψει και μάλιστα να τονίσω ότι προϋπήρξε η επαγγελματική δραστηριότητα της πολιτικής.

Ουδέποτε άλλωστε ισχυρίστηκα ότι ήμουν άπορος. Ήταν γνωστό ότι είχα σπίτια, είχα περιουσία, έδινα σε φτωχούς και αδύναμους. Πριν από λίγα χρόνια, έδωσα 1 ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ στο Ταμείο της Φτώχειας! Ποιος άλλος το έκανε αυτό; Και αντί να επικροτήσουν την ενέργεια αυτή, βρέθηκαν κάποιοι να αμφισβητήσουν το εάν τα έδωσα πραγματικά! Πήγα λοιπόν στην Τ.τ.Ε και πήρα όλα τα απαραίτητα επιβεβαιωτικά στοιχεία και έτσι «πείσθηκαν» ότι πράγματι το έδωσα!!! Ξέρετε εσείς κανένα άλλο πλούσιο που να πρόσφερε είτε στο Ταμείο της φτώχειας, είτε σε άπορους;

Πως κατεβαίνω στις εκλογές

Κατεβαίνω με πολύ δύναμη, η οποία ενισχύεται και από την σκευωρία εις βάρος μου. Ο κόσμος λέει «τι κάνατε στον Καρατζαφέρη». Θα τα πούμε στις 25 του μηνός με όλους.

Ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ

Στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ υπάρχει σημαντική ανανέωση στο ποσοστό των νέων υποψηφίων που ξεπερνά το 75%. «Γεννώ» νέα πολιτικά στελέχη, 35αρηδες και 40αρηδες με πτυχία και μπέσα! Αλλά δίνω πρώτα βάση στην «μπέσα» και μετά στα πτυχία, ή όποια άλλα χαρακτηριστικά.

Ισχυρό στοιχείο η πόλωση

Οι εκλογές αυτές, δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτές του 2012. Τότε, ο κ. Σαμαράς ήταν «παρθένος» και δεν είχε δώσει δείγματα στον ελληνικό λαό. Τώρα ο λαός ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Άρα δεν πείθει. Άρα τα όποια διλήμματα και η πόλωση που επιχειρείται από πλευράς του, δεν πείθει, δεν μπορεί να παρασύρει…

Θα συμμετάσχει ο ΛΑ.Ο.Σ σε ενδεχόμενη κυβέρνηση

Καταρχάς ο ΛΑ.Ο.Σ δεν ήταν στη Βουλή τα τελευταία 2,5 χρόνια και όλοι αυτοί που ήταν δεν μπορούσαν να φέρουν σε λογαριασμό, όλο αυτό το πράγμα. Αυτό που μας χρειάζεται είναι εθνική συνεννόηση. Μην κοροϊδευόμαστε! Το «διαίρει και βασίλευε» ευνοεί τους άλλους. Μην κοροϊδευόμαστε. Όλα τα γερμανικά φύλλα και ο Τύπος είναι υπέρ του Σαμαρά και όλος ο αμερικάνικος υπέρ του Τσίπρα. Εγώ λέω: «όλοι δυνατά για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Είναι αδιανόητο εκεί που βρίσκεται η χώρα, να μην μπορεί ο ένας να βρει τον άλλο και να μιλήσουν στο τηλέφωνο.

Λείπει ο «καταλύτης»

Όταν ήμουν εγώ στη Βουλή, δεν έφερα τον Παπανδρέου να συζητήσει με τον Σαμαρά, όταν αυτός ήταν «χαμένος στα «Ζάππεια Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, VI;». Δεν τα κατάφερα; Λείπει λοιπόν σήμερα ο «καταλύτης». Γι αυτό λοιπόν λέω στον ελληνικό λαό «ψήφο με περισυλλογή». Ο Τσίπρας έρχεται και με διαφορά. Μην κοροϊδευόμαστε! Χρειάζονται λοιπόν κάποια «αναχώματα».

Ενδεχόμενο αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εύχομαι ο κ. Τσίπρας να μην πάρει αυτοδυναμία. Αλλά τότε, ο ρόλος ο δικός μου θα είναι σημαντικός στο Κοινοβούλιο.

Επαναληπτικές εκλογές

Τις είδαμε και το 2012…Μπορεί όμως να περάσουμε και το «ρεκόρ» του 1989 με τις 3 εκλογικές αναμετρήσεις. Ο τόπος δεν βλάπτεται, κυκλοφορεί το χρήμα. Όσο αφορά δε, στις «προθεσμίες» περί τέλους Φεβρουαρίου, απαντώ «σιγά τα ωά…». Η πρόταση η δική μου, είναι συγκεκριμένη. Αν πάμε όλοι μαζί απάνω, μπορούμε να τους επιβληθούμε. Όταν όμως είναι «διαίρει και βασίλευε» μπορούν και παίζουν το παιχνίδι.

Βιώσιμο ή διαχειρίσιμο το χρέος

Τι θα πει «βιώσιμο» το χρέος; Υπάρχει «βιώσιμος» καρκίνος; Άρα το θέμα δεν είναι το χρέος να είναι «βιώσιμο» γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Διαχειρίσιμο πρέπει να είναι και σήμερα με την πολιτική που ακολουθείται, δεν είναι. Μιλάμε συνολικά, μαζί με το χρέος των ιδιωτών και τις εγγυήσεις που έχει δώσει το ελληνικό δημόσιο, για 1 τρισ ευρώ! Άρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Η δική μας πρόταση είναι μία και ξεκάθαρη: 5 χρόνια περίοδος χάριτος και εν συνεχεία να «ξαπλώσουμε» το χρέος σε χρονική διάρκεια, με επιτόκιο τόσο, όσο δανείζει η ΕΚΤ τις χώρες και δόση που θα αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ. Να έχουμε δουλειά, να έχουμε κράτος, να φτιάξουμε μια νέα δομή στην Πολιτεία. Χρειάζεται μυαλό και χρειάζεται να σκέπτεσαι εθνικά και ελληνικά.
Μας βάλανε και φτιάξαμε δήθεν τις μονάδες των φωτοβολταϊκών, μέχρις ότου να ξεπουλήσουν τα εργοστάσια της Γερμανίας τους καθρέφτες και στη συνέχεια κόψανε την επιδότηση! Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πρώτα εμείς και μετά η βοήθεια των άλλων.

Ο Καρατζαφέρης είναι δεξιός, ή κεντρώος;

Είμαι πρώτα και πάνω απ’ όλα πατριώτης. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Άλλος βάζει πάνω απ’ όλα την οικογένεια, άλλος το κόμμα, άλλος την ιδεολογία. Εγώ βάζω την πατρίδα. Σας θυμίζω δε, το τι είπε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλος στην Επιτροπή της Βουλής, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Όλα τα κόμματα της Βουλής συμφώνησαν για την ονομασία, εκτός του ΛΑ.Ο.Σ». Και έχει τη δική του αξία αυτό, όταν το λέει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών.
Κάτι ακόμα. Τώρα όλοι ανακαλύψανε το «κακό» ευρώ, όταν εγώ φώναζα από το 2001 για το θέμα αυτό. Δεν θέλω να πω ότι όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν ήταν ανίκανοι. Αλλά δεν μπορεί ο Νότος να παρακολουθήσει τον Βορρά. Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Δεν κάναμε λοιπόν Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάναμε Γερμανική Ευρώπη!

Για το κίνημα Παπανδρέου

Βλέπω ότι το κόμμα Παπανδρέου, θα είναι μπροστά από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Βλέπω επίσης ότι θα υπάρξει δυσκολία στην «αναπνοή» και στο κόμμα του κ. Καμμένου και του κ. Κουβέλη, γιατί εκεί κι αν έφυγε μεγάλο στελεχιακό δυναμικό.

Ελέγχει ο Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ

Νομίζω ότι δεν μπορεί να ελέγξει όλο αυτό το πράγμα και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Μακάρι να μπορούσε να το ελέγξει, γιατί πιστεύω ότι οι συνιστώσες, κάποια στιγμή, θα «σηκώσουν κεφάλι», όταν πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Γι αυτό χρειάζεται μέσα στη Βουλή να υπάρχουν «αναχώματα». Και θέλω να πω τούτο. Επειδή έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η απόσταση από τη Ν.Δ είναι πολύ μεγάλη, πρέπει να μπουν κόμματα που θα αποτελέσουν «αναχώματα» και στη δύσκολη στιγμή, θα κάνουν την κίνηση εκείνη που θα σηκώσει την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

ΛΑ.Ο.Σ: Επιστρέφει για την Ευρωβουλή – Βέφα, Ηλιάδη, Βατίδου μεταξύ των υποψηφίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...