Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστροφή κλίματος – Πιθανό το ενδεχόμενο συμφωνίας Ελλάδας – Eurogroup

Αναστροφή κλίματος – Πιθανό το ενδεχόμενο συμφωνίας Ελλάδας – Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναστροφή κλίματος ξαφνικά μετά την εξωφρενική στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απορρίψει το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση, το πρωί της Πέμπτης μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το κλίμα στην ΕΕ άρχισε να αλλάζει, από την Πέμπτη το βράδυ και μετά το τέλος του Euro Working Group,με μια συμφωνία Ελλάδας – Ευρωζώνης να φαίνεται πιο πιθανή από μια νέα διαφωνία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στη συνεδρίαση Euro Working Group που κράτησε πολλές ώρες, οι αντιπρόσωποι των χωρών της Ευρωζώνης διαμόρφωναν μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης το τελικό κείμενο το οποίο θα παρουσιάσουν την Παρασκευή το μεσημέρι στο Eurogroup.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο έχει συμφωνηθεί σχεδόν κατά 90% , ενώ και η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει ένα βήμα πίσω στο Eurogroup της Παρασκευής και το ελληνικό σχέδιο να πάρει την έγκριση των υπουργών Οικονομικών.

Για μια θετική εξέλιξη στο Eurogroup της Παρασκευής μάλιστα προϊδέαζε το πρακτορείο Bloomberg, που όπως έγραψε νωρίτερα το tribune.gr , ανέφερε σε δημοσίευμα του ότι γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση είναι συζητήσιμη.

Παράλληλα και ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον , υποστήριζε ότι το Euro Working Group εργάζεται σε ένα σχέδιο ανακοινωθέντος για το αυριανό Eurogroup.

«To σχέδιο αυτό βασίζεται στην ελληνικό αίτημα με τη στήριξη του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τη γερμανική θέση να μην αποτελεί τη βάση του σχεδίου», σύμφωνα με τον Πολ Μέισον.

Όπως ήδη είναι γνωστό, άλλωστε και ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είδε με θετικό μάτι το ελληνικό αίτημα , με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τονίζει ότι «Το ελληνικό αίτημα ανοίγει τον δρόμο για έναν λογικό συμβιβασμό» .

Το θετικό κλίμα μετέφερε και το Μέγαρο Μαξίμου, ιδιαίτερα μετά το μαραθώνιο των τηλεφωνικών επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ , τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ματέο Ρέντσι.

Ωστόσο, από ελληνικής πλευράς υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το Euro Working Group κατέληξε σε ένα σχέδιο, που μπορεί να προσφέρει τη βάση για συμφωνία στο Eurogroup.

Και αυτό γιατί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επί της ουσίας δεν επιθυμεί μια συμφωνία που θα φανεί ότι ευνοεί στο ελάχιστο την ελληνική πλευρά, καθώς με την μέχρι τώρα αρνητική συμπεριφορά του έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με το θυμικό του και έχει στοχοποιήσει τόσο τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όσο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...