Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παίζουν την κολοκυθιά κυβέρνηση και ΝΔ για τις αυξήσεις στους μισθούς της ΔΕΗ

Παίζουν την κολοκυθιά  κυβέρνηση και ΝΔ για τις αυξήσεις στους μισθούς της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλληλοκατηγορούνται κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στην ΔΕΗ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, χαρακτηρίζει προκλητικό το non paper της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στους μισθούς στη ΔΕΗ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του απαντά ότι τις αυξήσεις τις συμφώνησε η διοίκηση τηε ΔΕΗ που είχε διορίσει η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικότερα ο κ. Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Ισχυρίζεται ότι, δήθεν, η συλλογική σύμβαση δεν υπογράφηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Οι αυξήσεις υπογράφηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 27/2/15, με την απόλυτη γνώση και έγκριση του αρμόδιου υπουργού.

Αλλά μιλάμε και για απύθμενη υποκρισία. Γιατί ενώ χαρίζουν αυξήσεις 6 ευρώ την ημέρα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπόσχονται ότι θα δώσουν μόλις 1,5 ευρώ την ημέρα, σε 300.000 ανθρώπους, για να αντιμετωπίσουν την «ανθρωπιστική κρίση».

Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει στο μισό τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, την ώρα που προαναγγέλλει έκτακτες εισφορές και αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που αυξάνει το χαράτσι για τη λειτουργία της ΕΡΤ, μόνον και μόνο για να ικανοποιηθεί η κομματική της πελατεία.

Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον του κ. Φωτόπουλου μπαίνει πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει σήμερα πίσω την απαράδεκτη απόφασή της, που προκαλεί το κοινό αίσθημα!», καταλήγει η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη στη δήλωση του Κ. Καραγκούνη:

«Ο κ. Καραγκούνης επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί.

Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν.

1. Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.

3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.

4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...