Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παν. Χατζηστεφάνου: “Ο Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε για μια ακροδεξιά κουρέλα”

Παν. Χατζηστεφάνου: “Ο Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε για μια ακροδεξιά κουρέλα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, που γνωρίζει καλύτερα από όλους το lifestyle σε Ελλάδα και τον κόσμο, αποσαφήνισε με ένα ειλικρινές και πραγματικό κείμενο τι ακριβώς έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφιζόμενος στο Paris Match.

Διευκρίζοντας ότι το εν λόγω γαλλικό περιοδικό δεν είναι τίποτα περισσότερο από “μια ακροδεξιά έως απροκάλυπτα φασιστική κουρέλα”, υπογραμμίζει το μείζον πολιτικό ζήτημα που προκύπτει, ότι δηλαδή “οι εικόνες αυτές αναμεταδίδουν μια ψεύτικη εικόνα της Ελλάδας”, συμπληρώνοντας ότι “το ψέμα είναι απάτη”.

Για να συμπληρώσει ότι “είναι προσβλητική η έννοια της μόδας για μια χώρα και δη σε εποχή πλήρους κοινωνικής αποσάθρωσης”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου και αναλογιστείτε…

Το έχουν κάψει εντελώς αυτές που νομίζουν ότι όποιος ξερνάει με την φωτογράφιση του Βαρουφάκη στο Paris Match είναι μια μίζερη, φθονερή μουρλοκακομοίρα που δεν χωνεύει το γεγονός ότι ένας μεγάλος σταρ διαπρέπει στα περιοδικά του εξωτερικού διαφημίζοντας την Ελλάδα.

Εκτός του ότι το Paris Match είναι μια ακροδεξιά έως απροκάλυπτα φασιστική κουρέλα και μισή, και εκτός του ότι ο θεσμικός ρόλος του Βαρουφάκη είναι υπουργός οικονομικών και όχι Τουρισμού, εκτός του ότι ο Παρθενώνας δεν χρειάζεται καμία απολύτως διαφήμιση, παραβλέποντας όλες αυτές τις ουσιαστικές παραμέτρους, όσο γενναιόδωρα και αν δει κανείς αυτές τις εικόνες η ουσία είναι ότι αναμεταδίδουν μια ψεύτικη εικόνα της Ελλάδας.

Το ψέμα είναι απάτη.

Είναι ψέμα ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα χαμογελούν αγκαλιασμένοι σε ταράτσες διαμερισμάτων πολυτελείας. Δεν είναι ένδειξη χαλαρότητας, απλότητας, προσήνειας, ούτε καν καλών τρόπων και κοινωνικής αγωγής το να επιδεικνύεις την ευμάρεια σου όταν είσαι άρχοντας ενός εξαθλιωμένου και απεγνωσμένου λαού.

Πρόκειται περί λαϊκίστικης προπαγάνδας και προδοσίας της υπόσχεσης εκ μέρους αυτής της Κυβέρνησης η οποία δεσμεύτηκε να πάψει επιτέλους να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να ειπωθεί η αλήθεια. Και αντί να είναι όσο το δυνατόν σοβαρότερη, εγκυρότερη και καίρια ξαφνικά γίνεται διαβόητη σε ένα επίπεδο τόσο χυδαίο που θυμίζει επικίνδυνα κάτι παρεκτροπές του Πέτρου Κωστόπουλου στα χειρότερα του. Ο Πέτρος όμως ήταν ένας κιτρινιάρης πορνογράφος. Δεν ήταν Υπουργός Οικονομικών σε μια χώρα εν μέσω εθνικής καταστροφής.

Κανείς δεν ζήτησε από τον Σύριζα να κάνει την Ελλάδα μόδα, πόσο δε μάλλον να της αποδώσει μια εικόνα συντηρητική, φτηνή και επιπέδου καρτ-ποστάλ. Ούτως ή άλλως είναι προσβλητική η έννοια της μόδας για μια χώρα και δη σε εποχή πλήρους κοινωνικής αποσάθρωσης.

Μακράν απέχει από την ελπίδα που υποσχέθηκε ο Σύριζα το κοινωνικό μήνυμα της ευτυχισμένης ιδιωτείας στα υψίπεδα των προνομίων που παρουσιάζει ο Βαρουφάκης μετά της συμβίας. Αυτού του είδους οι ναρκισσευόμενες αυταρέσκειες ταιριάζουν μόνο σε ανερμάτιστα μπλογκ χαζοχαρούμενων αναγνωστών φρη πρέζας.

Εσείς εκεί που θαμπώνεστε και βρίσκετε glamorous και μοδάτες κάτι τέτοιες δημαγωγικές γραφικότητες – δεν υπάρχει ελπίδα για εσάς.

panagiotis_chatzistefanou

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Η Σοφία Σακοράφα αποχώρησε από το ΜέΡΑ25

Που θα ψηφίσουν η ΠτΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...