Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρφιά Κρεμαστινού για «Ελιά» και Βενιζέλο

Καρφιά Κρεμαστινού για «Ελιά» και Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση εναντίον της κίνησης της «Ελιάς» αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Κρεμαστινός, σημειώνοντας ότι το όλο εγχείρημα για την Κεντροαριστερά «στερείται σοβαρότητας».

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο κ. Κρεμαστινός εξήγησε ότι «Η κίνηση αυτή ενώ θεωρητικά είναι σωστή, στην πράξη δεν αποδίδει. Κι όταν ο αγνός ψηφοφόρος βλέπει το ΠΑΣΟΚ μια συνιστώσα της «Ελιάς» και δίπλα βλέπει συνιστώσες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν, είτε ως υπουργοί, είτε εξελέγησαν βουλευτές ή είχαν θέσεις κυβερνητικές, γραμματέων κ.λπ, να αποτελούν συνιστώσες μαζί με το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε ότι η όλη ιστορία, αυτό το εγχείρημα, στερείται σοβαρότητας».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Κρεμαστινός έκανε λόγο για κόμμα που δυσπραγεί, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τον πρόεδρο του κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και υπουργός των εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και έχει υποχρεώσεις. Στην πράξη όμως αυτές οι υποχρεώσεις μεταφράζονται σε χρόνο ο οποίος διατίθεται αλλού, ενώ ένα κόμμα το οποίο αυτή τη στιγμή δυσπραγεί θα ήταν λογικό να έχει περισσότερη δραστηριότητα ανασυγκρότησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός.

Στην επισήμανση αν θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος να διαλέξει μεταξύ των δύο ιδιοτήτων του, του υπουργού και του προέδρου, και αν κρατήσει τη μία να ανοίξει ηγετικό θέμα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Κρεμαστινός είπε: «Ημουν εξαρχής της άποψης ότι δεν θα έπρεπε να μπει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ή να μπει με τους όρους που μπήκε μέχρι σήμερα. Θα έπρεπε να στηρίζει την κυβέρνηση, να εγκρίνει την κυβέρνηση, να στηρίζει τα σωστά και εκεί να παραμείνει. Εφόσον ελήφθη αυτή η απόφαση, εγώ δεν μπορούσα να μην τη στηρίξω και να διαφωνήσω σε ένα τέτοιο θέμα».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω όμως ότι ο χρόνος ο οποίος διατίθεται για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επαρκής. Από κει και πέρα αν τίθεται θέμα αρχηγού; Ο αρχηγός έχει μια θητεία. Ή αν θέλει και κάποιος να θέσει θέμα αρχηγού, δεν είναι σωστό να σηκώνονται και να φεύγουν στελέχη που ήταν μάλιστα και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπουργοί και να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Να μείνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν απόψεις, να τις εκφράσουν, τα όργανα έχουν καταστατικά, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό το σύμπλεγμα, αυτή η αντίδραση είναι μια παθολογική αντίδραση. Βλέπετε υπουργούς οι οποίοι χειροκρότησαν τα μνημόνια να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Πως γίνεται αυτό το πράγμα;»

Στο ερώτημα αν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να τον οδηγήσει εκτός ΠΑΣΟΚ και στη δημιουργία ενός νέου κόμματος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Θα ήταν λάθος γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ρίζες που ξεκινούν από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και καταλήγουν στον σημερινό πρόεδρο. Θα έλεγα ότι είναι ένα ιστορικό κόμμα. Να κάνει ένα άλλο κόμμα; Θα ήταν λάθος κατά τη γνώμη μου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...