Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει τρομολαγνικά ο Γεωργιάδης: Δημοψήφισμα σημαίνει χρεοκοπία

Επιμένει τρομολαγνικά ο Γεωργιάδης: Δημοψήφισμα σημαίνει χρεοκοπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ξέρετε ότι αν πούμε ότι κάνουμε δημοψήφισμα την άλλη μέρα η Ελλάδα και η οικονομία θα είναι στον αέρα, θα χρεοκοπήσουμε» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά fm, συνεχίζοντας την τρομολαγνεία από εκεί που την άφησε προεκλογικά.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας γνωστοποίησε ότι από την αρχή του έτους, όταν εντάθηκε η επιχείρηση τρομοκράτησης του κόσμου ενόψει εκλογών, έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 22 δισ. ευρώ.

Συνεχίζοντας την «πατριωτική» πολιτική ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε λοιπόν στη λογική της αυτοεκπληρούμενης προφητείας τα σενάρια χρεοκοπίας, κάνοντας λόγο για «ουρανομήκη ανοησία».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ελπίζω ο κ. πρωθυπουργός να καταλάβει ότι τώρα είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων και όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς για το κατά πόσο η χώρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε «μακάρι το εύχομαι, το ελπίζω, δεν το βλέπω».

«Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών όπου με το που ανοίξανε κάποια θέματα προφανώς από διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου αλλά έσπευσε να τα μαζέψει, φαντάζομαι λόγω αντιδράσεων εσωκομματικών, δυστυχώς μου δίνει την αίσθηση ότι ακόμα ο κ.Τσίπρας δεν έχει την πολιτική πυγμή για να κλείσει συμφωνία».

«Και για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο συμφωνία χωρίς δύσκολα μέτρα δεν μπορεί να υπάρξει. Οι ξένοι θέλουν οπωσδήποτε ένα δύο μέτρα που να έχουν προφανές πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Τσίπρα», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Ελλάδα για να επιβιώσει στην ευρωζώνη θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων. Αν δεν τις κάνει, δεν έχει σημασία τι θα πουν οι ξένοι, δεν μπορεί να επιβιώσει στην ευρωζώνη. Είναι σαν να θες να παίζεις champions league και να θες να παίζεις με παίκτες Β’ εθνικής, δεν γίνεται. Αν θες να παίζεις champions league θα έχεις κάνει την ανάλογη ομάδα. Το ίδιο και με την ευρωζώνη, η Ελλάδα για να επιβιώσει στην ευρωζώνη πρέπει να πάρει κάποια μέτρα, τα μέτρα αυτά είναι σίγουρα αντίθετα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός δείχνει ότι θέλει να κλείσει συμφωνία και ελπίζω να κλείσει συμφωνία και ενθέρμως θα τον χειροκροτήσω αν την κλείσει. Εάν δεν κλείσει την συμφωνία στις 11 Μάιου όλα θα τελειώσουν και θα περάσουμε στην επόμενη φάση που θα είναι προφανώς χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Αυτό θα οδηγήσει καταρχάς σε τρομερή φτώχεια που η εποχή του πρώτου μνημονίου θα φαντάζει παράδεισος. Άμα αντέξουμε πολύ καιρό έτσι μπορεί μείνουμε στην ευρωζώνη και να κάνουμε μετά μια νέα συμφωνία με πολύ χειρότερους όρους. Άμα δεν αντέξουμε θα φτάσουμε στο τέλος…» κατέληξε αναφερόμενος στο σενάριο να μην καταλήξει σε συμφωνία η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...