Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bαρουφάκης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπεται να αποτύχει

Bαρουφάκης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπεται να αποτύχει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Γιάνης Βαρουφάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, στις μεταρρυθμίσεις και τους συμβιβασμούς στους οποίους θα προχωρήσει η κυβέρνηση και στα σενάρια αποχώρησής του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. “Ο κύκλος της αβεβαιότητας πρέπει να κλείσει», δήλωσε στο BBC.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο WDR και στην εκπομπή europa forum και το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “διαπραγματεύσεις σημαίνει συμβιβασμοί” και αυτό, είπε, κάνουν όλες οι πλευρές, αυτό κάνει κάθε μέρα η ελληνική κυβέρνηση.

«Εκλεγήκαμε για να μεταρρυθμίσουμε την Ελλάδα και για να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνιόντουσαν να κάνουν», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε, όμως, ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα κάνει συμβιβασμούς στις αρχές της». Όπως είπε, στόχος είναι να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία για την Ευρώπη και για την Ελλάδα.

Είμαστε ευρωπαϊστές – Δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε

Αναφερόμενος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι δεν τίθεται θέμα «Grexit» και ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε καν να περνάει από τη σκέψη μας.

Υπάρχει, είπε, η «αβάσιμη» άποψη ότι ένα Grexit θα ήταν διαχειρίσιμο από την ευρωζώνη, κάτι το οποίο είναι λάθος. «Η σκέψη και μόνο ενός GREXIT είναι βαθειά αντιευρωπαϊκή», προσέθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι θα έπρεπε να απευθύνουν την ίδια ερώτηση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί αυτός αποφασίζει.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπεται να αποτύχει, διότι αν γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα κυριαρχηθεί από ακραίες δυνάμεις. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για όλους, είπε, και προσέθεσε ότι «παρόλο που είμαστε επικριτικοί ως προς τις πολιτικές που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, παράλληλα είμαστε ευρωπαϊστές».

Αναφερόμενος, τέλος, στο τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, υποστήριξε πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό σχέδιο, διαχείριση του δημόσιου χρέους και καταπολέμηση της φτώχειας.

“Ο κύκλος της αβεβαιότητας πρέπει να κλείσει”

Τη βεβαιότητα ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε απόψε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

“Ο κύκλος της αβεβαιότητας πρέπει να κλείσει», υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε επίσης ότι παραμένει επικεφαλής διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης και ότι τη Δευτέρα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός Grexit και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του παραμένουν «εξαιρετικές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...