ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πάνος Καμμένος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
ΗΠΑ-Ιράν: Χερσαία εκστρατεία υψηλής έντασης διάρκειας 60 ημερών
Ιρανικός πύραυλος κατέστρεψε αμερικανικό AWACS αξίας 300 εκατ. δολ. στη Σαουδική Αραβία
Χάος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλο το Ισραήλ
Το Ιράν απειλεί: Οι εισβολείς «θα καούν ζωντανοί» - Στόχος και το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρόταση για τη δημιουργία νατοϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο θα καταθέσει στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στο συνέδριο του Economist υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, ενώ δεν αποκάλυψε σε ποιο νησί θα λειτουργήσει η βάση.
Επικαλούμενος τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία, που «επέλεξε να μην σεβαστεί την κατά παράδοση συμφωνία» στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα, ο κ. Καμμένος είπε ότι η Συμμαχία (ΝΑΤΟ) πρέπει να έχει άμεση γνώση για τη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας.
Όπως είπε, η παρουσία νατοϊκών δυνάμεων και στρατιωτικών στελεχών στην προτεινόμενη βάση θα βοηθήσει στο να έχει η Συμμαχία πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς της Τουρκίας.
Σημείωσε μάλιστα οτι «όσο πιο ανατολικά και νότια« λειτουργήσει η βάση «τόσο καλύτερη εικόνα θα υπάρχει και θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων (με την Τουρκία)».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα.
























































