Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στυλιανίδης κατά Σαμαρά: Nα μάθει να ακούει και να εμπιστευτεί τη βάση

Στυλιανίδης κατά Σαμαρά: Nα μάθει να ακούει και να εμπιστευτεί τη βάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέντευξη στο news247 έδωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων και για την περίπτωση να δηλώσει παρών, για την επόμενη μέρα της ΝΔ, κάτι το οποίο δεν αρνήθηκε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως θα το κάνει χωρίς να ξεχνά από που ξεκίνησε.

Παράλληλα άσκησε κριτική και στην Συγγρού, ζητώντας να μάθει να ακούει, ενώ είπε πως θεωρεί φυσιολογική την δημοφιλία του Κώστα Καραμανλή και την πιθανή επιστροφή του στην ενεργό πολιτική.

Αναλυτικά τρία αποσπάσματα από την συνέντευξη του Στυλιανίδη:

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της Συγγρού κάθε μέρα απογυμνώνεται η κυβερνητική διαπραγματευτική ένδεια. Πως εξηγείτε όμως το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις η διαφορά παραμένει διψήφια και η Ν.Δ. εισπράττει την αποδοκιμασία της κοινωνίας;

Τα έχω πει και δεν θέλω να τα επαναλαμβάνω. Η Ν.Δ. πρέπει να μάθει να ακούει… Να κάνει την αυτοκριτική της. Να διορθώσει λάθη. Να εμπιστευθεί τη βάση της και να αναβαπτίσει σε αυτήν με άψογο δημοκρατικό τρόπο πρόσωπα και πολιτικές.

Όσες φορές εμπιστευτήκαμε το λαό μας, όπως δείχνει η πρόσφατη ιστορία μας, δε χάσαμε ποτέ. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο Κ. Καραμανλής και ο Α. Σαμαράς, γιατί η ανάδειξη τους από τη βάση μάς οδήγησε σε νέες νίκες…

*Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ήθελε την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή εάν και όποτε τεθεί θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. Πως το σχολιάζετε;

Προσωπικά δε μου κάνει εντύπωση, γιατί πάντα πίστευα και έλεγα δημόσια ότι θεωρώ τον Κώστα Καραμανλή όχι μόνο χρυσή εφεδρεία αλλά και πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο.

Αυτοί που ίσως αιφνιδιάζονται σήμερα, είναι όσοι τον πολέμησαν και τον λοιδόρησαν για τα δικά τους συμφέροντα, υποτιμώντας το ισχυρό αισθητήριο του Ελληνικού λαού.

*Ευθέως, εσείς θα δηλώσετε παρών όταν ξεκινήσει η “επόμενη ημέρα” για την ηγεσία της Ν.Δ.;

Όταν ξεκινάς τη διαδρομή σου από τα χαμηλά, ως παιδί προσφυγικής οικογένειας, εκπαιδευτικών και από τα μακρινά, από την ακριτική Θράκη, δύσκολα ξωκύλεις στη ματαιοδοξία, που συνήθως διακατέχει αυτούς που θεωρούν τη χώρα ιδιοκτησία τους και την εξουσία πεπρωμένο τους. Για μένα η πολιτική είναι μια διαρκής μάχη για την πατρίδα και τους ανθρώπους της.

Δεν έχει σημασία από ποιο ρόλο τη δίνεις, άλλωστε αυτό δεν το αποφασίζεις εσύ, αλλά οι άλλοι. Σημασία έχει να τη δίνεις σωστά, χωρίς να ξεχνάς από που ξεκίνησες, ούτε φυσικά προς τα που θέλεις να πας.

Μου το είπε, μόλις έγινα υφυπουργός, ο αείμνηστος δάσκαλος και πατέρας μου με τα λόγια του Κολοκοτρώνη :”Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...