Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Χουντής: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ!

Νίκος Χουντής: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα και δεν θα πληρώσει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ξεκαθάρισε ο Νίκος Χουντής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δεν υπάρχουν τα λεφτά. Δεν θα το πληρώσουμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων και τάχθηκε κατά της πληρωμής της δόσης ακόμα και αν υπήρχαν τα χρήματα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτηρίζοντάς τον ως την πιο επιθετική εκδοχή της πολιτικής των δανειστών.

«Ο κ. Σοίμπλε λέει πολλά πράγματα. Είναι η πιο επιθετική εκδοχή αυτής της πολιτικής. Θεωρεί μαγαζάκι του το Eurogroup», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διεμήνυσε πως στόχος είναι μια συμφωνία «τώρα για όλα» ώστε να μην ξανασυζητηθούν προαπαιτούμενα ενώ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη ρήξη αλλά δεν θα δεχθεί εκβιασμούς.

Ξεκάθαρα υπέρ του να μην καταβληθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ακόμα και αν έχουμε τα χρήματα τάχθηκε με δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχει αυτή η άποψη την οποία υποστηρίζω κι εγώ. Αυτό βέβαια δεν έχει κανένα αντικείμενο γιατί ούτως ή άλλως δεν τα έχουμε τα χρήματα» δήλωσε ο κ. Χουντής.

«Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν θα πληρώσουμε» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν αποκλείεται «να απαιτηθεί η βούληση του λαού» ενώ ερωτηθείς να διευκρινίσει αν μιλά για εκλογές ή δημοψήφισμα ο κ. Χουντής απάντησε ότι «γι’ αυτό υπάρχουν πολλές εκδοχές».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει άμεσα συμφωνία για όλα τα ζητήματα.

«Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το ενδιάμεσο έχει περιοριστεί γιατί εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια. Επί της ουσίας επιδιώκουμε μια συμφωνία τώρα για όλα. Για να μην έχουμε συνεπώς όλες αυτές τις διαδικασίες οι οποίες μας ταλαιπωρούν αλλά ταλαιπωρούν και τους εταίρους. Τώρα, αν στην υλοποίηση υπάρχουν κάποια στάδια αυτό ίσως να είναι κάτι που υπηρετεί αυτή την στρατηγική», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί μια συμφωνία – λύση προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα της ρευστότητας και τα προβλήματα του χρέους και της ανάπτυξης.

«Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πράγμα υπάρχει αυτός ο οδικός χάρτης Eurogroup, συμφωνία, σήμα στον Ντράγκι ή και πολιτική συμφωνία σε ανώτερο επίπεδο πράγμα που είναι και η ουσία αυτής της διαπραγμάτευσης», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...