Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαβριήλ: Αυτά είναι τα τέσσερα σημεία που διαφωνούμε με τους δανειστές

Γαβριήλ: Αυτά είναι τα τέσσερα σημεία που διαφωνούμε με τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τέσσερα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτά είναι τα εξής:
•ΦΠΑ
•ασφαλιστικό
•δημοσιονομικα (πρωτογενές πλεόνασμα)
•εργασιακά

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων στις τράπεζες χαρακτήρισε αυτά τα σενάρια ως ανυπόστατα αφού όπως είπε “Δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίων στις τράπεζες”.

Ταυτόχρονα αναφερόμενος στα εσωκομματικά ζήτηματα επανέλαβε αρκετές φορές ότι η συμφωνία που θα φτάσει στη Βουλή και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει περάσει πρώτα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Συμφωνία

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η συμφωνία απέχει μόλις λίγες μέρες, τοποθετώτας την στις αρχές Ιουνίου, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει μία ενιαία συμφωνία η οποία θα δίνει ανάσες στην κοινωνία και την οικονομία

ΔΝΤ

Ερωτηθείς για το αν η χώρα θα αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. «Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γι’ αυτό επιδιώκουμε άμεσα μία συμφωνία ώστε να δοθεί ανάσα και στην οικονομία», τόνισε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα ανέφερε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για μισθούς και συντάξεις.

Βαρουφάκης

Δια στόματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη η κυβέρνηση έδωσε στήριξη στον Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει κάποια εντολή να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια οδηγία.

5 Ιουνίου

“Η κυβέρνηση δεν βάζει καταληκτική ημερομηνία” απάντησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο ερώτημα αν η 5 Ιουνίου είναι καταληκτική ημερομηνία. Με βάση τα προβλήματα ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επέλθει σύντομα μία συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει θέση-κλειδί στη Νέα Αριστερά

Κασσελάκης σε αγρότες-κτηνοτρόφους: Είμαστε δίπλα σας – Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...