Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Welle: Τα βλέμματα όλων στη Μέρκελ

Deutsche Welle: Τα βλέμματα όλων στη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τριήμερων έντονων ζυμώσεων για το θέμα της Ελλάδας, έχει ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής με προθεσμία έως τη Δευτέρα, όπου θα λάβει χώρα η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.

Όπως όλα δείχνουν το βλέμμα όλων θα πέσει και θα παραμείνει πάνω στη Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ η οποία ανέλαβε το ρίσκο της διάσωσης του ευρώ, με τη στήριξη βέβαια και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η Deutsche Welle, Όλοι αναγνωρίζουν ότι χωρίς το πράσινο φως από την καγκελαρία, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραμείνει στο ευρώ. Εξ άλλου η χώρα έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο στο πακέτο στήριξης. Ο Α. Τσίπρας έχει απόλυτη συνείδηση του κεντρικού ρόλου της καγκελαρίας και προφανώς εκεί πόνταρε ζητώντας να αναβαθμιστεί το ελληνικό ζήτημα από τεχνική διαπραγμάτευση σε πολιτική. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι ο έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε γερμανική εφημερίδα, τη βερολινέζικη Tagesspiegel, για να υπερασπιστεί το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σε αυτήν την κρίσιμη φάση στόχος της καγκελαρίου είναι να κρατήσει το κόμμα της σε ηρεμία. Όπως γράφει η FAZ, τόσο η ίδια, όσο και ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανικών κομμάτων, Φόλκερ Κάουντερ, θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία κρούσματα «εξέγερσης», δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται στην τελευταία κρίσιμη φάση και δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την έγκριση των αποφάσεων από τη γερμανική βουλή και πιθανή συζήτηση για νέα μέτρα διάσωσης.

«Να κοιμάστε με το κεφάλι ήσυχο»

Η τακτική συνοψίζεται στην αποφυγή ψεύτικων ειδήσεων και επίδειξη ψυχραιμίας σε δύσκολους καιρούς. «Είμαι ήρεμος και χαλαρός» δήλωσε προχθές Φόλκερ Κάουντερ, «έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες, όσο πλησιάζει το τέλος χρόνου, τόσο περισσότερο θα σκέφτονται ότι η κυβέρνησή τους έχει μεγάλη ευθύνη απέναντί τους». Ο Κάουντερ προχώρησε ένα βήμα ακόμη. «Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα».

Πάντως η γερμανική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να διαπραγματευτεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί οι άνθρωποι στην Ελλάδα να βρεθούν σε μειονεκτική θέση, επειδή η κυβέρνησή τους δεν διέγνωσε πιθανώς έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών» δήλωσε ο υπουργός καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ το πρωί σε ραδιόφωνο του Βερολίνου. «Όλες οι χώρες της ΕΕ θέλουν το ευρώ, αλλά για να λυθούν τα προβλήματα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει λογικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις (…) υπάρχουν από τη μια πλευρά κοινές θέσεις και η ελπίδα ότι η Ελλάδα από την άλλη πλευρά θα συμπεριφερθεί όπως χώρες σαν την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...