ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και
Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου
Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την
Κύπρος - Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Πόλεμος εντυπώσεων κατά του Μητροπολίτη που ξεσκέπασε το σκάνδαλο
Φλόριντα: Συνελήφθη ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ - Είχε στην κατοχή του υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Αυτή την εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες. Όχι να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα -αυτό μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτό-, αλλά να μπουν σε μια πορεία κανονικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».
Μεταξύ άλλων, είπε για τις τράπεζες: «Είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ, διότι και πριν από το δημοψήφισμα είχε τη δυνατότητα να αυξήσει το όριο της ρευστότητας και τώρα θα μπορούσε να το κάνει.
Η ΕΚΤ δεν αμφισβητεί τη φερεγγυότητα των τραπεζών, δηλαδή την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ ήταν κατεξοχήν πρόβλημα ρευστότητας, που μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Με το να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με το να μην αυξηθεί η ρευστότητα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα… Συγκρίνετε τι έκανε η ΕΚΤ το 2012, στις εκλογές, με αυτό που έκανε τώρα.
Τότε έρχονταν τα αεροπλάνα γεμάτα με ευρώ. Εύλογα, γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί το κλίμα του bank run που είναι ψυχολογία… Έπρεπε η ΕΚΤ να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και ο λόγος που δεν το έκανε είναι σαφέστατα πολιτικός».
























































