Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Αποκλείω το ενδεχόμενο να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα οι τράπεζες

Κατρούγκαλος: Αποκλείω το ενδεχόμενο να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα οι τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αυτή την εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες. Όχι να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα -αυτό μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτό-, αλλά να μπουν σε μια πορεία κανονικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Μεταξύ άλλων, είπε για τις τράπεζες: «Είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ, διότι και πριν από το δημοψήφισμα είχε τη δυνατότητα να αυξήσει το όριο της ρευστότητας και τώρα θα μπορούσε να το κάνει.

Η ΕΚΤ δεν αμφισβητεί τη φερεγγυότητα των τραπεζών, δηλαδή την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ ήταν κατεξοχήν πρόβλημα ρευστότητας, που μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Με το να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με το να μην αυξηθεί η ρευστότητα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα… Συγκρίνετε τι έκανε η ΕΚΤ το 2012, στις εκλογές, με αυτό που έκανε τώρα.

Τότε έρχονταν τα αεροπλάνα γεμάτα με ευρώ. Εύλογα, γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί το κλίμα του bank run που είναι ψυχολογία… Έπρεπε η ΕΚΤ να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και ο λόγος που δεν το έκανε είναι σαφέστατα πολιτικός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

ΕΚΠΟΙΖΩ: Κατατέθηκε αγωγή κατά της Εθνικής Τράπεζας για τις χρεώσεις σε καταθετικούς λογαριασμούς

ΑΑΔΕ: Έρχονται αλλαγές στις καθημερινές συναλλαγές με IRIS από 1η Δεκεμβρίου

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα εισάγει πέντε φορές περισσότερα αγαθά από όσα εξάγει – Η χώρα εκπέμπει σήμα κινδύνου

Αδιανόητες επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων Θ. Κουκάκη και Ε. Τριανταφύλλου – Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...