Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα από Ευρωπαίους Υπουργούς Οικονομικών

Θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα από Ευρωπαίους Υπουργούς Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπάρχει ξεκάθαρη πρόοδος καθώς οι ελληνικές προτάσεις έχουν ευθυγραμμιστεί με το σχέδιο των θεσμών, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να φθάσει σε συμφωνία» τόνισε, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι απομένουν αρκετά «ανοιχτά» ζητήματα, τα οποία χρήζουν διευθέτησης.

«Σήμερα θα πρέπει να συζητήσουμε την αξιολόγηση των θεσμών ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας» κατέληξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πρέπει να δούμε εάν το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι επαρκές, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Xρειάζονται επιπλέον μέτρα, εξήγησε, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για ένα δύσκολο έργο. «Νομίζω ότι στο τέλος το διακύβευμα είναι οι πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν» συμπλήρωσε ο Ιρλανδός υπουργός.

«Η εμπιστοσύνη οικοδομείται ξανά» τόνισε εν συνεχεία, καλώντας το ελληνικό κοινοβούλιο να εγκρίνει άμεσα τα μέτρα.

Όσον αφορά το δημοψήφισμα, εξήγησε ότι ο οικονομικός του αντίκτυπος ήταν καταστροφικός, ζημιώνοντας σημαντικά τις τράπεζες.

Τέλος, εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο έχει μειωθεί, κατόπιν της χθεσινής ψηφοφορίας.

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα προς τα μπρος με τις προτάσεις που κατέθεσε, υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Έρικ Βίεμπς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι πρέπει να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

«Υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς η ελληνική πρόταση που βρίσκεται σήμερα υπό συζήτηση απορρίφθηκε πριν από μία εβδομάδα στο δημοψήφισμα» συμπλήρωσε.

Πρέπει να γίνει ένα βήμα που θα ανακτά την εμπιστοσύνη, κατέληξε ο Ολλανδός υπουργός.

Η Ελλάδα έχει θέσει πολλές προτάσεις που υπερβαίνουν τα όσα είχαν συζητηθεί πριν το δημοψήφισμα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικουλίνα, προσερχόμενος στη σύνοδο του Eurogroup.

Ωστόσο, διευκρίνισε, η κυβέρνηση εξελέγη με πλατφόρμα η οποία αντιβαίνει τις σημερινές προτάσεις, γεγονός που δημιουργεί ορισμένες αντιφάσεις.

«Πρέπει να λύσουμε αυτή την αντίφαση» πρόσθεσε, καθιστώντας σαφές ότι «το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί βήμα βήμα».

Η ελληνική κυβέρνηση κατέδειξε πολιτική βούληση, που είναι πολύ σημαντική, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες όμως θα είναι απαιτητικές» τόνισε εν συνεχεία ο Γάλλος υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

«Η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί όχι μόνο με αυτή την κυβέρνηση, αλλά και με τις προηγούμενες» σημείωσε παράλληλα.

«Θέλουμε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι το Eurogroup θα απαιτήσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμά για την εφαρμογή των μέτρων.

«Το χρέος δεν είναι ταμπού» επανέλαβε ο κ. Σαπέν, διευκρινίζοντας ότι εξετάζουμε άλλες επιλογές, πέραν του ονομαστικού κουρέματος, το οποίο προσκρούει στην άρνηση αρκετών χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...