Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Xαρδούβελης: Ευθύνεται η κυβέρνηση για το τρίτο μνημόνιο

Xαρδούβελης: Ευθύνεται η κυβέρνηση για το τρίτο μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χειρότερο των δύο προηγούμενων θεωρεί το τρίτο Μνημόνιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, με ευθύνη της νέας κυβέρνησης έχουμε μια οικονομία που παραπαίει, αντί να τρέχει με ρυθμό τουλάχιστον 2,5%, όπως όλοι προέβλεπαν το 2014.

«Η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς τις πιέσεις της προεκλογικής περιόδου, επέλεξε να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού, να μην χτίσει πάνω στη δική μας συμφωνία όσο ήταν ακόμη καιρός. Καθυστέρησε αδικαιολόγητα, ταλαντευόμενη μεταξύ εσωτερικών αντινομιών και φλερτάροντας με το Grexit» καταγγέλλει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαφορές της κατ’ αρχήν συμφωνίας του Δεκεμβρίου με τη σημερινή είναι τόσο εξόφθαλμες ώστε δεν χρήζουν ανάλυσης. «Είναι εξόχως ειρωνικό ότι δέχτηκα ανοίκειες επιθέσεις και λοιδορίες για την τότε συμφωνία, για τις οποίες οι αυτουργοί έκτοτε μετάνιωσαν» υπερθεματίζει ο κ. Χαρδούβελης.

Αναφερόμενος στο δικό του κυβερνητικό έργο, τονίζει ότι πριν από 7 μήνες είχαμε ολοκληρώσει μια συμφωνία που αν είχε εφαρμοστεί θα ήμασταν τώρα έξω από τα μνημόνια, με πρόσβαση στις αγορές και με προληπτική γραμμή στήριξης από την Ευρώπη (ECCL) και το ΔΝΤ.

Η τότε συμφωνία, συνεχίζει, περιείχε δημιοσιονομικά μέτρα μόνον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και μάλιστα με στόχο ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ για το 2015.

Προσθέτοντας, υποστηρίζει ότι η συμφωνία έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοEurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Δεν αποτελούσε πλέον ένα απλό κείμενο διαπραγμάτευσης.

«Για την Ευρώπη, το θέμα των μέτρων είχε λήξει. Αυτό που καθυστερούσε τη συμφωνία ήταν η δυσπιστία του ΔΝΤ για την πολιτική αστάθεια , δεδομένου ότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση πίεζε για πρόωρες εκλογές. Ήταν μια επιτυχία στην πιο δύσκολη φάση της τότε κυβέρνηση» καταλήγει ο κ. Χαρδούβελης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κουρασμένη κυβέρνηση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...