Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαφαζάνης – Ζωή κρύβουν την αλήθεια και ετοιμάζουν “πραξικόπημα” της δραχμής!

Λαφαζάνης – Ζωή κρύβουν την αλήθεια και ετοιμάζουν “πραξικόπημα” της δραχμής!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται το “πραξικόπημα” υπέρ της δραχμής της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έχει λαϊκή εντολή για νέο μνημόνιο, αλλά αποκρύπτουν ότι ο ελληνικός λαός ούτε έδωσε ποτέ εντολή για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Εάν ήταν ειλικρινείς με τους εαυτούς τους και όχι ιδεοληπτικοί επαναστάτες εκ του ασφαλούς, δεν θα παρουσίαζαν ασυστόλως ψευδόμενοι την έξοδο από το ευρώ ως δήθεν επιθυμία του 61% του δημοψηφίσματος.

Ενός δημοψηφίσματος που είπε ΟΧΙ σε μια άλλη πρόταση των δανειστών που είχε να κάνει με το δεύτερο μνημόνιο και σε καμία περίπτωση δεν είναι 61% υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Πράγματι, οι αστείοι αλλά όχι ακίνδυνοι σχεδιασμοί της Αριστερής Πλατφόρμας περί κατάληψης του Νομισματοκοπείου και έκδοση εθνικού νομίσματος συνιστούν πραξικόπημα και χωρίς εισαγωγικά. Ο ελληνικός λαός ουδέποτε έδωσε λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να βγούμε από το ευρώ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνεχίζει να επιμένει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αντί του νέου μνημονίου, αλλά αποφεύγει να πει ποιες είναι αυτές οι λύσεις.

Και αποφεύγει να παρουσιάσει τις λύσεις στην ελληνική κοινή γνώμη, διότι απλά δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε λύσεις. Λέει λόγια του αέρα, ασυναρτησίες.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έσυρε τον Αλέξη Τσίπρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια με τη Ρωσία. Την ίδια Ρωσία που από την αρχή τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μας δανείσει.

Τη Ρωσία, που στη συνέχεια, το είπε και επισήμως και δημοσίως. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η παρέα του έλεγαν ότι θα μας χρηματοδοτήσουν οι BRICS με τη νέα τους αναπτυξιακή τράπεζα. Και αυτό αποδείχθηκε ψέμα. Οι BRICS διέψευσαν ότι κάλεσαν την Ελλάδα να συμμετάσχει στη νέα τους τράπεζα ενώ έσπευσαν να αποσαφηνίσουν ότι δεν πρόκειται να δανείσουν κανέναν πριν το 2016.

Τα ψέμματα του Λαφαζάνη και της παρέας του:

2 Ιουλίου 2015: «Δεν προσκαλέσαμε ποτέ την Ελλάδα στους BRICS»

Η Ρωσία δεν πρότεινε ποτέ στην Ελλάδα να γίνει μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία δημιουργείται από το γκρουπ BRICS, στο οποίο μετέχουν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντον Σιλουάνοφ μιλώντας στο Reuters.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν το προτείναμε στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.

Ωστόσο, από ελληνικής πλευράς, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξαν ότι έγινε πρόταση στην Ελλάδα να εισέλθει στις BRICS και μάλιστα στην τράπεζά τους και άφησαν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει και δάνεια από αυτή την τράπεζα -παρότι δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί.

8 Ιουλίου 2015: Εκτός ατζέντας η παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα στη σύνοδο των BRICS

Η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα δεν είναι θέμα στην ετήσια σύνοδο των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ.

9 Ιουλίου 2015: Πούτιν: Η τράπεζα των BRICS θα χρηματοδοτεί προγράμματα από το 2016

Η νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη να χρηματοδοτεί προγράμματα από την επόμενη χρονιά.

Αυτό ανακοίνωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του οργανισμού στην Ούφα της Ρωσίας.

«Η νέα τράπεζα ανάπτυξης θα χρηματοδοτεί προγράμματα ενεργειακά, μεταφορών ή βιομηχανικής ανάπτυξης», σημείωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη επιλέξει 50 προγράμματα και πρωτοβουλίες στον οδικό μας χάρτη».

Όπως ανέφερε, μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός κέντρου έρευνας για τις πηγές ενέργειας.

Αλλά και ο περιβόητος αγωγός του Λαφαζάνη φαίνεται ότι είναι… μούφα. Διαβάστε:

9 Ιουλίου 2015: Αναστέλλουν οι Ρώσοι τον αγωγό του Λαφαζάνη! «Όνειρο» ήταν και… πάει;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Gazprom ενημέρωσε τους προμηθευτές της ότι αναστέλλει τις εργασίες για τον αγωγό, που είχε ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται στο υποθαλάσσιο τμήμα του.

Αλλά και σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Gazprom έχει αναστείλει την επέκταση του δικτύου του νότιου διαδρόμου, επικαλούμενη εσωτερικό ενημερωτικό έγγραφο της ρωσικής εταιρείας.

Την ίδια στιγμή η ρωσική εταιρεία φαίνεται να δείχνει σημάδια μεγαλύτερης ευελιξίας στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός γίγαντας του φυσικού αερίου ανακοίνωσε προ ημερών ότι σχεδιάζει να θέσει σε δημοπρασία 2 δισ. κυβικά μέτρα αερίου, ενώ εξετάζει επίσης να εγκαταλείψει τα σχέδια για διακοπή της ροής αερίου από την Ουκρανία, ώστε να περιορίσει το ρίσκο που σχετίζεται με την κατασκευή του Turkish Stream.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας A. Miller, για πρώτη φορά θα δοθούν ποσότητες αερίου με τη μορφή των spot φορτίων σε αντίθεση με το παραδοσιακό μοντέλο take or pay.

Κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να έχει δώσει εντολή στη Gazprom να ξεκινήσει συζητήσεις για την επέκταση των διελεύσεων transit από ουκρανικό έδαφος για τις ρωσικές εξαγωγές.

Τέλος θυμίζουμε ότι στη διάρκεια του ρωσικού επιχειρηματικού φόρουμ, η Gazprom ανακοίνωσε τα σχέδιά της για διπλασιασμό των ποσοτήτων αερίου που θα διέρχονται από τον αγωγό Nord Stream, που συνδέει τη Ρωσία με τις αγορές της Βόρειας Ευρώπης μέσω Γερμανίας.

Η Gazprom υπέγραψε για αυτό το σκοπό συμφωνία με την Αγγλοολλανδική Shell, τη γερμανική E.On και την Αυστριακή OMV, για την κατασκευή δύο νέων αγωγών φυσικού αερίου που θα διατρέχουν τη Βαλτική Θάλασσα και θα έχουν συνολική δυναμικότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων.

Και, κλείνοντας, οι Ρώσοι αρνήθηκαν να μας δανείσουν χρήματα λέγοντας ότι δεν είναι δική τους δουλειά. Διαβάστε την είδηση από τις 30 Ιουνίου:

Η εξεύρεση λύσης για την κρίση χρέους της Ελλάδας δεν είναι θέμα της Ρωσίας αλλά της Αθήνας και των πιστωτών της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της, δεν είναι δικό μας θέμα», δήλωσε ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Μετά από όλα αυτά, τα λαφαζανικά παιχνίδια με τον Πούτιν, που όχι μόνο δεν οδήγησαν πουθενά αλλά και διατάραξαν τις σχέσεις μας με τη Δύση, αν και στο τέλος οι Αμερικανοί επενέβησαν για να μην μας πετάξει η Γερμανία εκτός ευρώ και οι Αμερικανοί τώρα δίνουν και τη μάχη του χρέους, και όχι φυσικά ο Πούτιν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.

Για την καταστροφική γεωπολιτική που άσκησε και τα προβλήματα που δημιούργησε με τις συμμαχίες της χώρας. Πρέπει επίσης να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για τα παραμύθια που μας έλεγε για τους Ρώσους, ως άλλος Λιακόπουλος με το “ξανθό γένος”.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αντί να το παίζει τζάμπα επαναστάτης, να βγει και να πει ευθέως στον ελληνικό λαό ποιο είναι το εναλλακτικό του σχέδιο. Αλλιώς, πρόκειται είτε για πολιτικό απατεώνα, είτε για τρελό! Οι σοβαροί πολιτικοί έχουν θέσεις, σχέδιο, προτάσεις. Να τελειώνει η πλάκα. Τον Λένιν δεν θα τον παίξει κανείς πάνω στα ερείπια της Ελλάδας και στη δυστυχία του ελληνικού λαού.

Και κομμένα τα πραξικοπήματα της δραχμής… Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για δραχμή! Να το βάλουν καλά αυτό στα ιδεοληπτικά τους κεφάλια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...