Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες σε έναν ολόκληρο λαό

Kουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες σε έναν ολόκληρο λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Σύρο, κατά την οποία επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, τα Ναυπηγεία Νεωρίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και το δήμαρχο Σύρου, Γιώργο Μαραγκό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου, μίλησε σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «ψεύτικη» ελπίδα που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αλλάξει και να εφαρμοστούν φιλολαϊκές πολιτικές:

«Ο λαός μας επένδυσε στο ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψε ότι όλα αυτά που έζησε με συγκυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάτι θα άλλαζε και έδωσε τον προηγούμενο Γενάρη, πριν έξι μήνες δηλαδή, μια μεγάλη πλειοψηφία, εντάξει, όχι πολύ μεγάλη, αυτό που έδωσε πάντως, ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη δύναμη, από αξιωματική αντιπολίτευση που ήταν από το 2012 και μετά, σε κυβέρνηση αυτού του τόπου, σε συγκυβέρνηση μαζί με τους ΑΝΕΛ, έχοντας ελπίδα ότι κάτι προς το καλύτερο θα αλλάξει. Και βρισκόμαστε τώρα δυστυχώς, έξι μήνες μετά από αυτή την εκλογική νίκη και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, στην ίδια και από μια άποψη χειρότερη κατάσταση που βρισκόμασταν πριν το Γενάρη». Και πρόσθεσε:

«Είναι χειρότερο γιατί ακριβώς ισχύουν και τα δύο προηγούμενα και έρχονται καινούργια μέτρα – φωτιά, τα οποία ως προαπαιτούμενα ψηφίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα και χτες στη Βουλή και έπεται συνέχεια. Και αυτά είναι προαπαιτούμενα για να ξεκινήσει η συζήτηση για τη συμφωνία».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπέρνει αυταπάτες σε έναν ολόκληρο λαό, «ο οποίος αγανακτεί με τις πολιτικές της ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια λόγω κρίσης, και να του λες ότι είναι το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι.

Δεν μπορεί να του λες ψέματα και να του βάζεις διλήμματα, είτε στις εκλογές, είτε στο δημοψήφισμα αυτό πάλι το fast – track μέσα σε πέντε μέρες, που έγινε δήθεν για να ισχυροποιηθεί το “όχι” που στην ουσία κατέληξε να είναι “ναι”, και μάλιστα χειρότερο “ναι” από ό,τι ξεκίνησε με την αρχική πρόταση Γιούνκερ. Να τα δώσει όλα δηλαδή και με τα χέρια ψηλά και κολλημένος στον τοίχο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια σε οποιαδήποτε συμφωνία – μνημόνιο υπογραφεί, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το κόμμα στη Βουλή, για την κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων που έχουν περάσει με τα προηγούμενα μνημόνια, όμως η κυβέρνηση, έξι μήνες τώρα, δεν την φέρνει ούτε για ψηφοφορία ούτε για συζήτηση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. «Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία – μνημόνιο που υπογράφεται τώρα».

«Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «αυτή η εναλλακτική λύση σημαίνει άλλη κοινωνική οργάνωση, άλλη οικονομία».

«Σημαίνει ότι ο λαός στην εξουσία, ενισχύοντας το ΚΚΕ, δυνάμεις εργατικές – λαϊκές, τη λαϊκή συμμαχία που θα έρθει στην εξουσία, δεν θα κάνει διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Αποδεσμεύομαι από την ΕΕ, την ίδια στιγμή όμως που προχωρώ σε κοινωνικοποίηση ως λαϊκή εξουσία, ως κυβέρνηση, ως κράτος – πέστε το όπως θέλετε. Προχωρώ σε κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός μου, δηλαδή του ορυκτού πλούτου, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, παίρνω την αγροτική οικονομία στα χέρια μου, αποδεσμεύομαι από ό,τι αλυσίδες και εξαρτήσεις έχω από την ΕΕ.

Το θέμα είναι ότι ο αποφασισμένος λαός μπορεί να δείξει και να επιβάλει τη δύναμή του. Και από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι πρέπει αυτά τα ζητήματα να ανοίξουν. Αλλιώς θα συνεχίζονται οι κάλπικες υποσχέσεις, οι ψεύτικες ελπίδες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...