Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη θέση της η Τουρκία: Τα θαλάσσια σύνορα είναι σαφώς οριοθετημένα

Στη θέση της η Τουρκία: Τα θαλάσσια σύνορα είναι σαφώς οριοθετημένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έντονη ενόχληση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας χαρακτηρίζει ως «νομικά αβάσιμες», αντιτιθέμενες στο διεθνές δίκαιο, τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.

Ο κ. Κούτρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι «δεν είναι κατανοητή η πρόσφατη τοποθέτηση» του ομολόγου του επισημαίνοντας ότι «τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λοζάνης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλοτουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932) οι οποίες «είναι ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία» με αποτέλεσμα «οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Κούτρας επισήμανε επίσης ότι «όπου δεν υφίσταται σχετική συμφωνία, όσον αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είναι ξεκάθαρο ότι εφαρμόζεται η αρχή της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής βάσει του εθιμικού δικαίου που ισχύει έναντι όλων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...